Witam ponownie
Dzisiaj ze względu że długi weekend i miałem wolne w pracy wziąłem się za audiczke.
Odkurzona, wyczyszczona i się cały środek lśni i nowe dywaniki z napisem audi 80.
Więc do sedna :
Dalej mnie nurtuje i problem od tylu lat z odcinaniem powyżej 120km/h masakra. Coś czuję że przez tyle lat sobie przez to zajeb.... turbo. Wziąłem sobie do serca słowa innych a przede wszystkim
MUNIORA przewody do n75 lub sam n75 i itp.
Przewody do zaworka ok z tego co widzę, wkurzyłem się i nawet nowy kupiłem n75 ale guzik to dało i jeszcze jedna rzecz co mówił Mariusz. Może też dawać w du... przewód Intercooler- Map Sensor. I co się okazuje patrzyłem dzisiaj na niego. I koło koszyka z filtrem widać naderwany przewód.
Wymieniłem ten kawałeczek przewodu pod aku od plastikowego czarnego od IC do okolicy filtra. Masakra cały zarzygany olejem był i znalazłem na jego długości może z 4 naderwania, nadgryzienia.
Super wymienione. Jadę się przejechać i o dziwo autko lepiej chodzi ale na 4 biegu od ok. 70km/h lub jak puszczę gaz i dodam przy około 2tys w górę obrotów. Po prawej stronie mi coś syczy.
Tak się cieszyłem że mi się powiodło i się coś poprawiło a tu lipa może ciut ciut lepiej idzie i nie odcina przy ok. 120 tylko gdzieś jak dam w palnik przy ok. 135-140.
Pytam się obeznanych co by jeszcze sprawdzić bo pomysły się skończyły. Syczenia wcześniej nie było jak był ten stary przewód ( no ale co kilka cm jakaś dziura ) a teraz szczelny tylko coś gdzieś jeszcze jest nie tak.
Proszę pomóżcie bo rozkładam ręce !!! Nie chce autka sprzedawać ani na złom oddawać z takiego powodu.