Witam, jest to mój pierwszy post więc proszę o zrozumienie i przepraszam jeśli napisałem coś niezgodnego z regulaminem.
Wczoraj jechałem autem i podczas przyśpieszania od 60km/h wzwyż autem zaczynało dosłownie telepać, myślałem że mi cała półka się rozleci od tych wstrząsów i tak za każdym razem po wyhamowaniu i ponownym rozpędzeniu auta. Jak na złość gdy zajechałem do kolegi "mechanika" telepanie ustało. Jego źródło tak jakby miało miejsce w prawej przedniej części samochodu.
Będąc u kolegi, postawiliśmy go na podnośniku i powoli go rozpędzałem w miejscu, koło się kręciło normalnie i nie latało, nie było też żadnych luzów. Po wyłączeniu silnika obracając kołem co jakiś czas było słychać jakby coś zaczepiło lekko o koło, jakaś mała blaszka. Wykonywałem też szybkie ruchy kierownicą lewo/prawo i kolega też niczego się nie dosłyszał. Po opuszczeniu auta był tak jakby dźwięk odbicia metalu.
Z góry dziękuję za pomoc i opinie.
[B4 1.9 1Z] Telepanie się pojazdu
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Witam Nie ma już całkowicie, w sumie tak jak pisałem ustało gdy kolega wsiadł do auta w celu zdiagnozowania źródła, złośliwość rzeczy martwych Jedyne czego nie wyeliminowało to drgania na postoju które wcześniej też było bardziej nasilone bo jak poduszka wylała to silnik oparł się na odboju który jest między silnikiem a zderzakiem od strony pasażera