[80B3 1,6D ] Problem zasilaniem pompy wtryskowej
[80B3 1,6D ] Problem zasilaniem pompy wtryskowej
.[80 B3 1,6d ] Witam mam problem od kilku dni samochód czasami na luzie gasł, a ostatnio zapaliłem bez problemu przejechałem 500metrów i koniec .Teraz stwierdziłem ze paliwo nie dostaje się do pompy wtryskowej. Zaznaczam ze filtr paliwa nowy i podaje z pojemnika paliwo żeby ominąć zbiornik i wężyki . Pompa nie daje paliwa ani na wtryski i nadmiaru też nie leci przy rozruchu rozrusznika. Dodaje że zasilanie dochodzi do elektrozaworu a teraz moje pytanie czy to pompa wtryskowa lub elektrozawór. Proszę o opnie i poradę jak rozróżnić te dwie usterki
przetłacza w jakimś stopniu z zasilania na powrót ale czy podciągnie sama paliwo z zbiornika to raczej nie , ale mogę sie mylić , proszę wymienić elektrozawór powinno pomóc , mogę podać sposób na zapalenie auta gdy jest uszkodzony elektrozawór ale wtedy żeby zgasić trzeba zdusić na biegu lub odpiąć dopływ paliwa
może parafina się wytrąciła lub jakiś syf na powrocie z pompy(3) jest sitko może tam coś było a to czy będzie to jak wróżenie z fusów , czas pokaże lub pompiarz stwierdzi
Ostatnio zmieniony 09 mar 2008, 15:35 przez Vision, łącznie zmieniany 1 raz.