Witam
Mam zamiar wysłać do regeneracji odbłyśniki z mojego coupe.
Pytanie czy da się je wyjąć bez demontażu lamp?
Obawiam się, że jak będę wyciągał lampy to połamie uchwyty, prawdopodobnie od 26 lat lampy nie były wyjmowane. Poza tym po ponownym założeniu lamp trzeba będzie jechać na regulację.
Pacjent to COUPE z 1990 roku. Czy przy składaniu lamp trzeba dać jakiś silikon, czy sama uszczelka ma wystarczyć ?
[COUPE] Jak rozebrać lampy zespolone AUDI COUPE "B3&quo
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
ale co za problem wymontować lampę? Przecież uchwyty są przykręcane i ja odkręcisz śruby to wszystko wyjdzie... Pozatym jak ruszasz odbłyśnik to i tak silniczki i wszystko wyciągasz, więc i tak regulację musisz zrobić, ale to zrobisz przy ścianie we własnym zakresie! Przecież to nie filozofia, pokręcić imbusem.
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
nigdy w życiu silikonu. Są specjalne paski piankowe dwustronnie klejone które się do tego stosuje.
Nawet w etce masz tą piankę wyszczególnioną: 895941119B
spróbuj w serwisie, moze jeszcze mają , kosztuje 9 euro plus podatki. To najlepsze wyjście.
[ Dodano: 2016-05-05, 10:02 ]
ps. ten nr części powyżej jest dla lamp soczewkowych, z przyzwyczajenia podałem.
Nawet w etce masz tą piankę wyszczególnioną: 895941119B
spróbuj w serwisie, moze jeszcze mają , kosztuje 9 euro plus podatki. To najlepsze wyjście.
[ Dodano: 2016-05-05, 10:02 ]
ps. ten nr części powyżej jest dla lamp soczewkowych, z przyzwyczajenia podałem.
Na czekanie na piankę z ASO nie mam czasu i pieniędzy. Jest ktoś, kto robił to inaczej niż piankami z ASO? Jakieś argumenty przeciwko silikonowi? Czy po prostu nie, bo nie.
[ Dodano: 2016-05-11, 13:18 ]
Podbijam, właśnie odebrałem odbłyśniki i dziś chciałbym wszystko poskładać na cacy.
Dawać cokolwiek, czy sama uszczelka powinna wystarczyć ?
[ Dodano: 2016-05-11, 13:18 ]
Podbijam, właśnie odebrałem odbłyśniki i dziś chciałbym wszystko poskładać na cacy.
Dawać cokolwiek, czy sama uszczelka powinna wystarczyć ?