[80 B4 1,9TDI 1Z] Montaż klimatyzacji części i podłączenie
Jestem na etapie montazu tego co pod deska . nie mam chlodnicy klimy i czujnikow ktore sa na niej. Czesc wiazki mam ale nie kompletna. Nie ma konkretnego schematu takiej klimy tylko wszedzie fragmenty albo od benzyny.Sterownik klimy mam z kablami ale nie wiem dokladnie gdzie ktory idzie.
Jak wymienialem wiazke na pierburga bo mialem boscha to poszlo bez problemu poniewaz mialem kompletna wiazke .
Jak wymienialem wiazke na pierburga bo mialem boscha to poszlo bez problemu poniewaz mialem kompletna wiazke .
Na pewno kpl wiązka ułatwia prace - co do chłodnicy to wszystko jest do kupienia na allegro np. Wiązki są dwie - jedna w komorze silnika od wentylatorów i właśnie pod klimy druga jest w aucie - tą w aucie jeśli masz przekaźnik 342 z podstawą to można spokojnie zbudować - fajnie jak by były kostki jednak jak nie ma to samemu można to ogarnąć - jednak nie będzie to jak w oryginale. Opisz dokładnie co masz jakie kostki może fotki pokaż. Dwie str w tył jest mój post gdzie są foto z kostkami - pokaż co tam masz.
Nie umarl ale chwilowo czasu nie mam aby sie tym zajac. Napewno bede kontynuował jak sie troche ogarne.
[ Dodano: 2016-05-16, 13:18 ]
Czy przekaznik nr 6 wystarczy wlozyc w skrzynke bezpiecznikow? Jaki nr ma orginalny przekaznik? Czy do skrzynki od dolu wpinam ta szara wtyke i gruby czerwony przewod i jeszcze cos?
ieble a gdzie podlaczyc ta czerwona wtyczke z twojego zdjecia?
[ Dodano: 2016-05-16, 21:12 ]
Przekaznik nr 6 to zwykły 214 wyczytalem ale czy w skrzynce bezpiecznikow i przekaznikow sa piny aby go zamontowac czy musze rezac poza skrzynka?
[ Dodano: 2016-05-16, 13:18 ]
Czy przekaznik nr 6 wystarczy wlozyc w skrzynke bezpiecznikow? Jaki nr ma orginalny przekaznik? Czy do skrzynki od dolu wpinam ta szara wtyke i gruby czerwony przewod i jeszcze cos?
ieble a gdzie podlaczyc ta czerwona wtyczke z twojego zdjecia?
[ Dodano: 2016-05-16, 21:12 ]
Przekaznik nr 6 to zwykły 214 wyczytalem ale czy w skrzynce bezpiecznikow i przekaznikow sa piny aby go zamontowac czy musze rezac poza skrzynka?
Darko to nie mój opis tylko kolegi Jarewa - ja tylko z jego opisu skorzystałem opisując wtyczki (o czym informowałem) .
czujnik temp płynu (G110) - na króćcu za głowicą przy ścianie grodziowej - na 6 pin - czy jest nie zbędny nie wiem - ja go mam w sumie to mam 3szt. - w wiązce silnika (pierburg) mam do niego wtyczkę na 6 pin - link do czujnika:
http://archiwumallegro.com.pl/czujnik+t ... 38745.html
Przekaźnik nr 6 - to siwy/szary przekaźnik z numerem 214
Wtyczka nr 14 - podpinasz pod 87K - skrzynka bezpieczników
czujnik temp płynu (G110) - na króćcu za głowicą przy ścianie grodziowej - na 6 pin - czy jest nie zbędny nie wiem - ja go mam w sumie to mam 3szt. - w wiązce silnika (pierburg) mam do niego wtyczkę na 6 pin - link do czujnika:
http://archiwumallegro.com.pl/czujnik+t ... 38745.html
Przekaźnik nr 6 - to siwy/szary przekaźnik z numerem 214
Wtyczka nr 14 - podpinasz pod 87K - skrzynka bezpieczników