Panowie mam problem - założyłem moduł AC do licznika - wszystko zamontowałem kontrolka płynu, świateł działa, po przekręceniu kluczyka pisze by wdusić stop - po wduszeniu zapala się ok - gdy zapalę silnik od razu zapala się kontrolka oleju - mam 3 czujniki niebieskie i 3 czujniki białe - po podmianie dalej to samo. Teraz mam wahania czy to czasem nie jest AC z V6 - wyciągałem go osobiście z 2.0 benzyny - numer AC - z tyłu modułu: 5KG 006 000 -02 oraz 8AO/893919067D - panowie co mam posprawdzać - szlak mnie już trafia.
W aucie zmieniłem instalację w środku auta - wiązka jest z benzyny. Proszę o jakieś porady.
[B4 1.9 1Z] Założyłem AC - problem z kontrolką oleju
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
Panowie jeszcze tylko się upewnie : Czujniki mają być następujące
Czujnik niebieski - 0,15 - 0,3 bar?
Czujnik biały - 0,9 bar ? w IC mają też 1,8bar
Szlak mnie trafia z tą kontrolką oleju.
[ Dodano: 2016-05-12, 10:50 ]
Sprawdziłem czujniki na - żarówkę:
przewód +12 do akumulatora przewód - do czujnika niebieskiego (0,3bar) lub na styk WK w czujniku bańce - po przekręceniu kluczyka żaróweczka zapala się - po odpaleniu silnika żaróweczka gaśnie a po zgaszeniu ponownie się zapala.
Czujnik biały (szary) 0,9 bar - po przekręceniu kluczyka żaróweczka nie świeci - po zapaleniu silnika żaróweczka świeci - po zgaszeniu silnika żaróweczka gaśnie.
W AC jest od spodu suwak - jest tam napisane Benzin - Diesel - po ustawieniu suwaka na Benzin - wszystko jest ok - kontrolki oleju się nie świecą - po zdjęciu przewodu z czujnika białego u dodaniu gazu pow 2000 obr. kontrolka oleju zapala się - po nałożeniu przewodu na czujnik kontrolka gaśnie.
Natomiast po ustawieniu suwaka w pozycji Diesel - kontrolka oleju i brzeczek załączają sie zaraz po odpaleniu silnika.
czy test na żaróweczkę dowodzi że czujniki są ok? - czy mogę jeździć z ustawieniem suwaka na benzin?
Czujnik niebieski - 0,15 - 0,3 bar?
Czujnik biały - 0,9 bar ? w IC mają też 1,8bar
Szlak mnie trafia z tą kontrolką oleju.
[ Dodano: 2016-05-12, 10:50 ]
Sprawdziłem czujniki na - żarówkę:
przewód +12 do akumulatora przewód - do czujnika niebieskiego (0,3bar) lub na styk WK w czujniku bańce - po przekręceniu kluczyka żaróweczka zapala się - po odpaleniu silnika żaróweczka gaśnie a po zgaszeniu ponownie się zapala.
Czujnik biały (szary) 0,9 bar - po przekręceniu kluczyka żaróweczka nie świeci - po zapaleniu silnika żaróweczka świeci - po zgaszeniu silnika żaróweczka gaśnie.
W AC jest od spodu suwak - jest tam napisane Benzin - Diesel - po ustawieniu suwaka na Benzin - wszystko jest ok - kontrolki oleju się nie świecą - po zdjęciu przewodu z czujnika białego u dodaniu gazu pow 2000 obr. kontrolka oleju zapala się - po nałożeniu przewodu na czujnik kontrolka gaśnie.
Natomiast po ustawieniu suwaka w pozycji Diesel - kontrolka oleju i brzeczek załączają sie zaraz po odpaleniu silnika.
czy test na żaróweczkę dowodzi że czujniki są ok? - czy mogę jeździć z ustawieniem suwaka na benzin?