Mam kolejny problem z moją 80-tką.
Podczas jazdy gdy zmniejszam obroty (wciskam sprzęgło) te spadają mi do 0 i auto gaśnie. Mam benzyne i LPG ale na obu paliwach mi tak się dzieje. Czasami nawet podczas jazdy nagle samochód gaśnie i albo zapali albo nie, zdarza się tak że muszę trochę nakręcić żeby zapalił. Podczas odpalania pierwszy raz odpala (od razu albo po chwili) i czasami gaśnie ale w końcu odpala.
Jakie mogą być przyczyny ? Ktoś spotkał się z takim problemem ( na forum szukałem ale nic nie wiedziałem o moim przypadku) ? Co może pomóc ?
[B4 2.0 ABT] Gaśnie po wciśnięciu sprzęgła, gaśnie podczas j
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Re: [B4 2.0 ABT] Gaśnie po wciśnięciu sprzęgła, gaśnie podczas j
Niebawem minęło lata temu, a odpowiedzi brak...
- Ven0n
- Forum Audi 80
- Imię: Kamil
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Re: [B4 2.0 ABT] Gaśnie po wciśnięciu sprzęgła, gaśnie podczas j
A to normalne, dlatego takie tematy powinny być regularnie usuwane i tworzone od nowa jeśli ktoś ma problem. Nie ma sensu nawet ludzi odsyłać do "szukajki" z danym problemem, bo po wyszukaniu znajdujemy taki tego typu nierozwiązany problem. Nie dość że sami go rozwiązać nie możemy, to sobie możemy poczytać tylko że inni też próbowali i nie wiadomo czy im się udało. Dlatego od jakiegoś czasu modne stały się gruby fb, bo tam tematy z problemami po jakimś czasie przepadają i można je zrobić od nowa.