Witam mam taki problem iż nie działa centralny zamek w audi pompka na 3 kostki . Sygnał z zamka dociera do pompki , pompka sprawna sprawdzana w innym samochodzie. Prąd na jednej z kostek jest na przewodzie czerwono-niebieskim. Czy powinien być jeszcze jakiś prąd???
[ Dodano: 2016-06-01, 12:44 ]
ref
[B4 1.9 1Z] Nie działa centralny zamek
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
To jest całkiem inaczej jak przy pompce dwie kostki.Tylko masą?a ja myślałem że sterowanie z wkładki masą to tylko dodatek związany z alarmem.
Przy trzech kostkach to jest już z alarmem drzwi mają dwa czujniki czujnik pozycji zamka i czujnik pozycji rygla.
Centralny w tym przypadku korzysta z czujnika pozycji zamka otwórz/zamknij (aktywacja dezaktywacja) sygnał masowy dwa kable dwa sygnały masowe, drugi czujnik pozycja rygla to już jest tylko do alarmu sygnał zmienny +/- też jest ciut związane z centralnym ale nie do końca bo dy auto otwarcie dezaktywacja to rygiel działa już na centralny ale jak zamek sygnał na zamknięty aktywacja to rygiel już nie działa na centralny a tylko na alarm.
A to dla tego by w przypadku otwartej szyby czy to cabrio nie dezaktywować alarm ryglem.
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub