Witam.Dzis Mialem zonka:(:(
Zatrzymalem sie na Stacji benzynowej i patrze cos misie kopci spod machy.Otwieram a tam waz pekniety od Ukladu chlodzenia a z niego tryska plyn chlodzacy razem z olejem,wiecie Kawa z mlekiem.Caly zbiorniczek pelny tej Cremowej mazi :evil: wyciagam bagnet oleju a tam sucho :!: i ta Cremowa Mazia :!:
nie wiem czy uszczelka czy co to moze byc :!: :!: Pomocy :!: :!: :!: poprzdni wlasciciel powiedzial ze wymieniali uszczelke.ja wyplukalem caly silnik jakis czas emu zeby sprawdzic czy wciaga olej bylo dobrze tylkko chwilke a dzis Zonk:-/
powiedzcie co moge zrobic....
[B3 2.0E] Olej w układzie chłodzenia
- greegwhite
- Forum Audi 80
[B3 2.0E] Olej w układzie chłodzenia
Ostatnio zmieniony 25 gru 2007, 21:42 przez greegwhite, łącznie zmieniany 1 raz.
- greegwhite
- Forum Audi 80
Heh Dziekuje bede dzialac cos po swietach a jak nie wytrzymam to jeszcze cos dzis zaczne skrobac:-)
Zaczniemy od chlodnicy oleju jak niebedzie to przyczyna to bedziemy podnosic glowice....
Na co mam uwazac przy zdejmowaniu glowicy?co z rozrzadem???
Prosze o jakie wiadomosci i wskazowki...co moge sprawdzac przed sciagnieciem glowicy??
Dzieki:)) Pozdro dla Was
Zaczniemy od chlodnicy oleju jak niebedzie to przyczyna to bedziemy podnosic glowice....
Na co mam uwazac przy zdejmowaniu glowicy?co z rozrzadem???
Prosze o jakie wiadomosci i wskazowki...co moge sprawdzac przed sciagnieciem glowicy??
Dzieki:)) Pozdro dla Was
Zrób sobie znaki na rozrządzie (są fabryczne ale tak dla pewności), a jak będziesz odkręcał głowicę to odkręcaj śruby "po przekątnej" i nie wykręcaj ich do końca, tylko np. po półtora obrotu każdą tak, żeby równomiernie "wstawała". Przykład: Wykręć 1,5obr tą w prawym górnym rogu, potem tą w lewym dolnym, potem lewy-górny, prawy dolny, potem te bliżej środka i tak aż odkręcisz. z dokręcaniem tak samo. Z resztą z głowicą polecałbym jednak do mechanika...
- greegwhite
- Forum Audi 80