[B4 ABK AUTOMAT] Potencjometr przepusticy
-
- Forum Audi 80
[B4 ABK AUTOMAT] Potencjometr przepusticy
Witam, mam do Was pytanie Panowie mam b4 w automacie i ostatnio z ciekawości podpiąłem niunie pod VAG'a i wyskoczył mi błąd skrzyni biegów a dokładnie potencjometru przepustnicy. Zdziwiłem się jak to się ma do skrzyni ale tak przez grzebanie na forum i pod maską odkryłem, że mam potencjometr manuala (manual ma jeden wtyk a automat dwa). Więc powiedźcie mi czy ma to wpływ na działanie skrzyni? Nie działa mi kickdown i czasem jak dodam za mało gazu lubi szarpać. Znalazłem takie coś na allegro do automata [LINK] i powiedźcie mi czy pójdzie to do tej całej ''reszty" z linką czy muszę szukać w całości czegoś takiego [[LINK] tylko do automata. I czy trudno jest to wymienić? Z góry dzięki
-
- Forum Audi 80
Miałem kiedyś taki problem, to było dawno temu +-15 lat audi 80 2.0 benzyna na automacie, skrzynia biegów szarpała diagnoza mechanika ( koleś od automatów gdzieś w okolicy Nadarzyna ) uszkodzony potencjometr przepustnicy. W serwisie sprzedali mi zły potencjometr do manuala na jedno wyście.Aby wymienić potencjometr na właściwy musiałem dojechać do servisu boscha do Piaseczna, tak więc mechanik zamontował mi stary potencjometr. Jakie było moje zdziwienie jak po zamontowaniu na nowo starego potencjometru automat zaczął płynnie pracować, wszystko wróciło do normy. Tak więc w moim przypadku był to problem łączenia kostki z potencjometrem.