Witam
Mam Audi 80 2.6 automat i spalanie LPG jest na poziomie 18L :o spalanie Pb na poziomie 15L. Nie było by nic dziwnego gdy by to była jazda w mieście ciągle z butem w podłodze lecz jest to normalna jazda podmiejska. Na trasie przy 70-80km/h spalanie wynosi około 12-13L lpg. Coś mi się dużo wydaje. Moje poprzednie A6c4 2.6 paliło do 15. Gdzie tu co sprawdzić aby zaczął palić mniej?
pozdrawiam
[B4 2.6 ABC] Bardzo wysokie spalanie LPG
Pasowałoby podać rodzaj i szczegóły montażu tej instalacji.
Ja kupiłem niedawno C4 z 2.6 ABC i sekwencją...ech.
Valteki położone w zasadzie "głowami" w dół, kompensacji brak, węże od filtra do banków na strony tak różne w długości jak celowo na złość zrobione. Wężyki niepozaciskane aż posykiwało i aromatyzowało. Auto zadbane, czyste i ogarnięte ale LPG chyba podmieniali do nabytego świeżo D2 z ACK
Poprawiłem kilka kwestii i niedługo zmieniam na baraki to zrobię po ludzku do końca ale mniejsza z tym.
Jak masz kiepsko zorganizowane, niezbyt dobrej jakości i nie ustawione LPG to będzie żłopał jak dziki. I zaburzał pracę benzyny. Te dwa zasilania tańczą w kółko trzymając się za ręce.
Ja kupiłem niedawno C4 z 2.6 ABC i sekwencją...ech.
Valteki położone w zasadzie "głowami" w dół, kompensacji brak, węże od filtra do banków na strony tak różne w długości jak celowo na złość zrobione. Wężyki niepozaciskane aż posykiwało i aromatyzowało. Auto zadbane, czyste i ogarnięte ale LPG chyba podmieniali do nabytego świeżo D2 z ACK
Poprawiłem kilka kwestii i niedługo zmieniam na baraki to zrobię po ludzku do końca ale mniejsza z tym.
Jak masz kiepsko zorganizowane, niezbyt dobrej jakości i nie ustawione LPG to będzie żłopał jak dziki. I zaburzał pracę benzyny. Te dwa zasilania tańczą w kółko trzymając się za ręce.