[all] Zmiana tapicerki w drzwiach
-
- Forum Audi 80
[all] Zmiana tapicerki w drzwiach
witam wszystkich zmienialem tapicerke w drzwiach gdyrz poprzedni własciciel ja dosłownie spral tzn przesadzil z woda i wszystko sie mu odkleiło postanowilem cos z tym zrobic oto kilka fotek poprosze o wasze opinie z gory dzieki
Ostatnio zmieniony 16 lip 2016, 21:36 przez tomazino26, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Zacznijmy od tego ze jestem laikiem w oklejaniu wyszło ładnie ale z każdym boczkiem szło lepiej. Samo usuniecie tapicerki poszło łatwo gorzej z klejem ja urzyłem acetonu by usunac klej tylne boczki udało sie zrobic bez sciągania tylko klamke trzeba bylo z przodem bylo gorzej trzeba sciagac oklejone zostało to okleina samoprzylepną kupioną na allegro oto link { http://allegro.pl/folia-okleina-skora-5 ... 76810.html } . Brzegi wypełnilem listwą rantową gdyż po usunieciu starej tapicerki zrobiła sie tam duza szczelina a wypełniłem ja tym { http://allegro.pl/odbojnik-oslona-krawe ... 67611.html } została wklejona na klej szybkoschnący by zasłonić tez niedoskonałości oklejania. Zawsze to troszkę inaczej w aucie no i pasuje do karoserii
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
wszystko wyszło w "praniu "dopiero jak skończyłem pomyśłałem ze można by dać jaką piankę z tworzywa dociąć mniejszą aby imitowała ale jeszcze wszystko przed tobą Pieter B ja na razie zostanę przy tym gdyż przymierzam sie do el szybek z przodu lub czterech a tamta tapicerka wyglądała po prostu obskurnie
- Daniel Choros
- Forum Audi 80
- Daniel Choros
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
daniel110791 tez chcialem tylko u mnie w miejscowosci tapicer sobie spiewal od 100 do 150 za jeden boczek to troszke drogo a mnie to to w calosci wyszlo z 100pln no i tak jak wspomniał PieterB duza frajda wykombinowac cosś samemu
[ Dodano: 2016-05-24, 15:23 ]
audikom tak tapicerka jest klejona .klej ciezko sam w sobie usunąć zaś jak chce sie przeprać wnętrze to siię rozkleja A co do dokładnego docinania to tak tez nie dokońca ja dla estetyki szczelinę uzupełnilem listwą rantową link wyżej
[ Dodano: 2016-05-24, 15:23 ]
audikom tak tapicerka jest klejona .klej ciezko sam w sobie usunąć zaś jak chce sie przeprać wnętrze to siię rozkleja A co do dokładnego docinania to tak tez nie dokońca ja dla estetyki szczelinę uzupełnilem listwą rantową link wyżej
-
- Forum Audi 80
w sumie kupiłem 8 sztuk o wymiarach 45x50 co dalo pas o dł 45x400 ale poprosiłem by podzielili to na cztery kawałki po 2szt bo jedna sztuka na przednie by nie starczyła bo jest dość szeroko a na tylne muszą być też dwa kawałki bo 50 cm jest zakrótki mi zostal jeden arkusz bo balem sie ze zepsuje albo nie wyjdzie tak jak trzeba wiec wziełem 8szt ale jak ktoś ma juz wprawe w oklejaniu to 6 szt starcza bo z jednego paska 45x100 starcza na dwa tylne no i dwa pozostale na parę przednich drzwi