Witam, moje ABK czasem ma takie kaprysy przejściowe, albo stałe z obrotami...Jak kupiłem to Audi, to do dziś...
- na benzynie obroty skaczą sobie co 1-1,5 tys i tak ciągle...zawsze kiedy odpalam go na benzynie albo jadę kawałek, to autem tak trzęsie czy coś, lecz na gazie chodzi równo i nie ma żadnych problemów, lecz
- jak się ciepło bardzo robi, w korku czy coś, to na LPG obroty falują (nie wspominając już benzyny), tz. dostaje takiej "czkawki", np na pół roku, ma z 4-5 razy takie akcję, poprzedni właściciel mówił, że w zimie nie występowało to, a w lecie rzadko występuje...jadę jadę, zatankowałem LPG i zaraz czkawka, obroty falują, a potem już równo chodzi...hehe
Nie przeszkadza mi to bardzo, na benzynie zawsze falują, ale głownie jeżdze na LPG, a takie czkawki raz na jakiś czas, to też nie problem, trochę pofaluje i przestaje, lecz zapytam może ktoś wie, czego się tak dzieje, głownie chodzi mi o nierówną pracę na benzynie, już ponad rok tak ma, ale przyzwyczaiłem się i nie zwracam na to dużej uwagi.
Często słyszę, że ABK ma swoje kaprysy, i ludzie często je sprzedają, bo ręce im opadają, ale ja tak nie jestem nastawiony
[B4 2.0 ABK] Falujące obroty + "czkawki"
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Ma swoje kaprysy a twoje jest prawdopodobnie zepsute przez zaniedbania i źle użytkowaną instalacje LPG na mikserze (1 lub 2 generacja).Astronis96 pisze:Często słyszę, że ABK ma swoje kaprysy
Zacznij od sprawdzenia szczelności dolotu, pracy przepływomierza (fizycznie jak i na vagu albo woltomierzem). Dalej regulacja gazu.