Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep
Sklep Bestdrive

[B4 1.9 1Z] Zakup UKP - Uniwersalny Komputer Pokładowy

Zablokowany
ieble
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 1.9 1Z] Zakup UKP - Uniwersalny Komputer Pokładowy

Post autor: ieble » 27 maja 2016, 09:58

Panowie od jakiegoś czasu szukam modułu AC/BC do swojego zetorka - jednak bez powodzenia - w obecnej chwili jest jeden licznik AC/BC (un4) od 2.0 z manetką za 550zł. Mam u siebie AC - wszystkie funkcje sprawne, oraz posiadam manetke do BC więc 550zł za dołożenie samego BC średnio mi się uśmiecha - tym bardziej że nie przełożę tam swojego obrotomierza od Tdi (VDO). Zdecydowałem się na zakup UKP - pewnie dla wielu będzie to druciarstwo - jednak dla mnie posiadanie wielu przydatnych funkcji których nie posiada oryginalny BC jest ważniejsze (np. ciśnienie doładowania, przyśpieszenie 0-100km/h, temp wewn. pojazdu itp...) bardziej przemawia na korzyść UKP (posiadam już manetkę i AC) - Wyświetlacz będę się starał umieścić w liczniku - kolor wyświetlacza czarny/znaki bursztynowe. Jak przyjdzie to zabieram się za montaż - nie ma problemu z podłączeniem sterowania z oryginalnej manetki od BC. Na forum Audi a4 już kilka takich UKP zamontowali i chwalą sobie. Czas zamontować to w A80 - a może ktoś już to i podzieli się doświadczeniem?

Awatar użytkownika
Audi Sport
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Audi Sport » 27 maja 2016, 11:42

AC/BC to wymienny moduł przykręcany do licznika także co za problem przekręcić go do Twojego licznika. Zbędny licznik i manetkę możesz sprzedać dalej za ok. 200zł. UKP kosztuje ok. 300zł. A BC wyniesie Cię ok. 50zł drożej. Dla mnie to gra nie warta świeczki. Wyświetlacza nie wpakujesz między zegary, bo jest za szeroki, a wsadzenie go gdzie indziej nie będzie wyglądać oszałamiająco.

ieble
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ieble » 27 maja 2016, 13:01

Audi Sport, masz rację - rozmyśliłem się i zakupiłem jednak ten licznik a ac/bc - może uda mi się sprzedać mój licznik z AC i manetką tak jak piszesz to troszkę kaski odzyskam.

Temat proszę zamknąć.

Zablokowany

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
opony samochodowe części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl