[B4 1.9 1Z] brak jakiejkolwiek mocy
-
- Forum Audi 80
[B4 1.9 1Z] brak jakiejkolwiek mocy
Witam was. Jestem tu nowy. Mam pewien problem, autko ciężko pali a jak już zapali to póki jest na wolnych obrotach, tzn na luzie jest w miarę okej poza tym że trochę nie równo pracuje silnik ale gdy tylko wrzuce pierwszy bieg i dodam gazu auto przejedzie max 20 metrów i następnie szarpnięcie, gaśnie i tak w kółko próbowałem grzać silnik na wolnych. Patrzyłem czy nie zapowietrza, czy gdzieś się nie leje z niego. Wszystko wydaje się być w porządku na pierwszy rzut oka. Może jakaś czujka? Pomocy
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
PIDBULL2222, zobacz https://cse.google.com/cse?cx=partner-p ... gsc.page=1 czytałeś chociaż jeden temat?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
W linkach do tematów podanych przez PiteraB można sobie wiele poczytać na ten temat ,ale podsumowując ....to po opisanych objawach , ewidentnie "zalatuje " mi to fiksującym nastawnikiem potencjometrycznym...Uprzedzając pytanie i nie potrzebne wałkowanie w kółko co z tym zrobić ,to opcje są trzy ...pierwsza regenerować nastawnik ,druga poszukać sprawnej używki,trzecia przerobić na indukcyjny ...dwie pierwsze opcje najtańsze ale zwykle na krótką metę i w związku z tym dobre dla kogoś kto w krótkim czasie zamierza pozbyć się tego auta .Ostatnia opcja trochę droższa ,ale temat załatwiony raz na zawsze
-
- Forum Audi 80