[B4 2.0 ABT] Licznik od silnika 2.8
[B4 2.0 ABT] Licznik od silnika 2.8
Witam posiadam audi 80 b4 2.0 ABT mam pytanie czy będzie do mnie pasował ten licznik :
http://www.allegro.pl/show_item.php?ite ... s%C5%82any.
Czy prędkość będzie dobrze wskazywana i obroty ??
http://www.allegro.pl/show_item.php?ite ... s%C5%82any.
Czy prędkość będzie dobrze wskazywana i obroty ??
Ostatnio zmieniony 23 gru 2007, 17:00 przez Ramze$, łącznie zmieniany 1 raz.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Jesli potrzebujszesz sam obrotomierz to poszukaj a znajdziesz go o wiele taniej niz z całym licznikiem, ale pamietaj zaby brac obtorek razem z podstawą bo inaczej bedzie lipa, no i musi być takiej samej firmy jak masz licznik. A jak chcesz cały licznik to widziałem na allegro nawet za 90zł kompletne liczniki z obrotkiem, moze byc licznik z b3 i z b4 bez róznicy jedynie musi byc s silnka 4 cylindrowego np 1.6, 1.8, 2.0 wtedy wszystko napewno bedzie dobrze działało.
AC - Auto Check to rodzaj systemu sprawdzającego np stan oleju, płynu spryskiwaczy, rezerwe, przepalone rzarówki, ładowanie i wielu jeszcze innych rzeczy o który inforumuje nas o czyms za pomocą graficznie wyswietlanych ikonek, zamiast zapalajacych sie lampek. Tak jak widać to na dzieciu licznka z aukcji która załaczyłeś.Ramze$ pisze:A co to jest te AC ??
- Solskier
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Z całym licznikiem to należy pamietac o tym czy masz poduszki, abs czy inne zabawki, tak aby było to uwzglednione w tym luczniku co kupisz... Ja bym kupił takie licznik http://moto.allegro.pl/item287211116_au ... eszow.html i przerzucił sam obrtoek tak bedzie naj mniej problemów.
jak chcesz wymienic licznik to weź z B3/B4 z silnika 4/5 cylindrowego...
ten licznik który pokazałeś pochodzi z V6 - więc zarówno obrotomierz jak i AC będzie działał wadliwie (AC wykorzystuje sygnał obrotów podobnie jak obrotomierz, a ponieważ jest to 6cylindrówka to obroty będziesz miał przekłamywane w swoim 2.0.
Szukaj na szrotach, tam zawsze możesz wyrwać coś za połowę ceny... i tak jak mówię: szukaj z B3/B4 (najwyżej sobie podmienisz MiniCheck z wyświetlaczem kontrolek - który stosowany był powszechnie w B3). MC działa w każdej wersji silnikowej R4/R5 (łącznie z Dieslami) tak samo.
Jeśli więc zdecydowałbys się wymieniać całe zegary to szukaj produkcji UN4 i VDO, obie bdą spisywały się bardzo dobrze
Poza tym, polecam lekturę REGULAMINU i REGULAMINU DZIAŁU bo następnym razem temacik poleci do kosza
Polecam także zaglądać do SZUKAJKI, bo wszystko o licznikach z V6 w R4/R5 było na forum
ten licznik który pokazałeś pochodzi z V6 - więc zarówno obrotomierz jak i AC będzie działał wadliwie (AC wykorzystuje sygnał obrotów podobnie jak obrotomierz, a ponieważ jest to 6cylindrówka to obroty będziesz miał przekłamywane w swoim 2.0.
Szukaj na szrotach, tam zawsze możesz wyrwać coś za połowę ceny... i tak jak mówię: szukaj z B3/B4 (najwyżej sobie podmienisz MiniCheck z wyświetlaczem kontrolek - który stosowany był powszechnie w B3). MC działa w każdej wersji silnikowej R4/R5 (łącznie z Dieslami) tak samo.
Jeśli więc zdecydowałbys się wymieniać całe zegary to szukaj produkcji UN4 i VDO, obie bdą spisywały się bardzo dobrze
Poza tym, polecam lekturę REGULAMINU i REGULAMINU DZIAŁU bo następnym razem temacik poleci do kosza
Polecam także zaglądać do SZUKAJKI, bo wszystko o licznikach z V6 w R4/R5 było na forum
- Solskier
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Cobra, wczoraj dorwałem sam moduł AC plus kompetna wiązka najprawdopodobniej z V6, do końca nie jestem pewien bo liczni jest z coupe i wyskalowany był do 260 wiec mozliwe ze bedzie to z R5 i chce zapchać go do siebie 1Z, czy to znaczy ze jak bedzie z v6 to nie bedize działał jak należy, co bedzie nie tak? Dodam iz AC zawsze widziałem to był koloru białego ten jest z czarnego plastiku moze dla tego ze jest z b3? Czy to raczej nie ma nic do znaczenia?cobra pisze:ten licznik który pokazałeś pochodzi z V6 - więc zarówno obrotomierz jak i AC będzie działał wadliwie