[1.9TDI] Obrotomierz i zegarek
[1.9TDI] Obrotomierz i zegarek
witam mam taki problem obrotomierz działa pięknie zegarek też.
Ale mam taki problem bo zegarka nie idzie nastawić bo cięzko się klika ten patyczek ale mogę włożyć o 24 w nocy i będzie dobrze.
Ale drugim problemem jest to ze zegarek się nie świeci co muszę zrobić by miał podświetlenie?
Z góry dzięki Pozdrwaiam
Ale mam taki problem bo zegarka nie idzie nastawić bo cięzko się klika ten patyczek ale mogę włożyć o 24 w nocy i będzie dobrze.
Ale drugim problemem jest to ze zegarek się nie świeci co muszę zrobić by miał podświetlenie?
Z góry dzięki Pozdrwaiam
Jeżeli założyłeś obrotek do płyty licznika po ,,big-benie", to z pewnością musiałeś dolutowywać piny?Zmieniłem z bigbena na obrotek czy muszę coś lutować??
Chyba, że wymieniłeś cały licznik, lub obrotek razem z płytą.
Jeżeli założyłeś sam obrotek, to poza wlutowaniem pinów trzeba dolutować mostek do podświetlenia zegarka... oraz założyć żarówkę w miejsce zaznaczone na fotce którą wcześniej wrzuciłem.
no kupiłem cały obrotek z kilometrami i przemieniłem ze starego na nowy tyulko tymi kostkami i juz.
I jak połącze te dwa miejsca to bedzie świecił zegarek??
[ Dodano: 2011-11-27, 18:49 ]
ps daj mi wiszke zdjecie gdzie to jest do przylutowania:) mostek ten
[ Dodano: 2011-11-27, 20:02 ]
Żarówki w zegary to R5 w oprawce.
A jakie żarówki idą w deskę rozdzielczą tam do nawiewów do przycisków halogenów awaryjnych itp bo moje słabo świecą. i chciał bym wiedzieć jakie tam idą
I jak połącze te dwa miejsca to bedzie świecił zegarek??
[ Dodano: 2011-11-27, 18:49 ]
ps daj mi wiszke zdjecie gdzie to jest do przylutowania:) mostek ten
[ Dodano: 2011-11-27, 20:02 ]
Żarówki w zegary to R5 w oprawce.
A jakie żarówki idą w deskę rozdzielczą tam do nawiewów do przycisków halogenów awaryjnych itp bo moje słabo świecą. i chciał bym wiedzieć jakie tam idą
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
najlepiej jak byś zdjął obudowę byś mógł dostać się do środka zegarów.te otwory które są na zdjęciu as zalane lutem więc wystarczy jak podgrzejesz lut i od drugiej strony włożysz jakiś drut by połączyć te dwa otwory i po kłopocie.Zresztą wejdź na centrum.Tam w dziale download/rezanie masz instrukcje montażu obrotomierza ze zdjęciami.Przeczytasz i będziesz wszytko wiedział...