te wszystkie zamienniki po prostu tak działają i nie pokazuje dobrze temperatury, jeśli zmiana to tylko na używke ori albo nówka z ASOajq pisze:Dziekuje za info sprobuje tego 3 pin i napisze czy to chodzi POZDRAWIAM
[ Dodano: 2012-11-09, 16:51 ]
Witam ponownie otoz podlaczylem dziala ale juz po 2 minutach pokazuje 110 stopni co moze byc nie tak bo nie wierze ze tak szybko sie grzeje?
[AAH] Czujnik temperatury 2-pin do ECU
- PuSzEk
- Forum Audi 80
- Imię: Bartek
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH
- Rastaman25
- Forum Audi 80
Również borykam się od jakiegoś czasu z odpalaniem, gaśnięciem i ospałego przyspieszenia do 2k RPM... Przejrzałem sporo tematów dotyczących czujnika temperatury 2-pin podającego sygnał do ECU. Dziś naszła mnie myśl, żeby przemierzyć go miernikiem. Zagrzałem motor do blisko 90 stopni oraz wpiąłem się we wtyczkę miernikiem. Wynik: Na moje to diagnoza w tym momencie jest jedna. Walnięty czujnik. Mam rację?
Rano jak odpalam lub w dzień jak cieply to za pierwszym zazwyczaj gaśnie. Jak nie zgaśnie to dławi sie juz przy minimalnym dotknieciu gazu. Jak wejdzie wyżej to juz jest dobrze. Najczęściej mam problemy z przyspieszeniem na cieplym. Wiem że czujka na śmietnik sie nadaje... Mam ori w pudełku bo poprzednik wymieniał z boscha na fae. Wczoraj go sprawdzałem miernikiem i przy okolo 80*c miernik pokazywał 410ohm wiec i tak lepiej niż ten co mam teraz... 1000ohm przy 90*c...