[All B3/B4] Wymiana nagrzewnicy
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Uxie, naucz sie szukać samemu https://audi80.pl/dload.htm?action=file&id=50
Panowie mam mały problem odpioł mi się kabel od zapalniczki (czerwony i czarny na końcu wtyczka z końcówkami żeńskimi )był on gdzies pod deską gdy ją zdjełem i teraz nie wiem gdzie on powinien być a wiadomo sprawne gniazdo zapalniczki się przydaje i niechce składać żeby znów demontować żeby był dostęp:/ Ktoś wie gdzie on powinien być wpięty ?
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Jak byś ciut wiedział to nie było żadnegoronni10 pisze:Co masz na mysli gdzie on powinien byc?
takiej wtyczki to nie był to nie jest ori. Czerwony i czarny kabel to dokładka jakaś cyknij fotkę.wylly781 pisze:odpioł mi się kabel od zapalniczki (czerwony i czarny na końcu wtyczka z końcówkami żeńskimi )
Juz wyjaśnione o 2:20 w nocy doszedłem ze jest to dodatkowa wiązka do zapalniczki jak by ktos chciał założyć drugą a przy wyciąganiu dechy wyleciała z pod kokpitu. Ale dziękuję za odpowiedzi
[ Dodano: 2016-06-12, 21:54 ]
davidslr jeśli odkręciłeś juz śruby w komorze silnika to tylko musisz ją wyjąć jesli masz B4 to nie zapomnij odkręcić stelaża do wysówanej połeczki. grznie na nogi tylko rozłącz z głowną puchą i powinno wyjść i nagrzewnica jest od góry dwa zatrzaski i dwie śruby
[ Dodano: 2016-06-12, 21:54 ]
davidslr jeśli odkręciłeś juz śruby w komorze silnika to tylko musisz ją wyjąć jesli masz B4 to nie zapomnij odkręcić stelaża do wysówanej połeczki. grznie na nogi tylko rozłącz z głowną puchą i powinno wyjść i nagrzewnica jest od góry dwa zatrzaski i dwie śruby
Foty niemam ale chodzi o stelaż na tunelu środkowym do którego jest przykęcona wysuwana półeczka z zapalniczka i decha. on jedynie zawadza ja odkręciłem jeszcze te nadmuchy na nogi. Tak to u mnie lekkie szarpnięcia przód tył i pomogło i wyszedł kadłub z nagrzewnica. A zapomniał bym u mnie była jeszcze fabryczna nagrzewnica i była tak jak by przyklejona od góry na ścianie grodzeniowej do materiału.