[B4 2.0 ABT] brak rury?
[B4 2.0 ABT] brak rury?
Witam. Dzisiaj zaobserwowałem że chyba czegoś brakuje pod filtrem powietrza, nie wiem czy wczesniej było inaczej bo nie przykuwałem uwagi do tego, ale teraz coś mi nie pasuje. Na załączonych zdjęciach zaznaczyłem o która rure chodzi. Powinna tam być? Mam LPG. Jechałem dzisiaj 80km, część przez dość wyboistą drogę, do tego koło licznika pojawiła mi się ikona AIR BAG na czerwono, też nie ogarniam o co chodzi.
Tylko? Czyli jednak trzeba czy nie trzeba? Musi tam być czy nie? Gdzie taką kupić? Na co zaczepić?PieterB pisze:powinna, ale to tylko podaje ogrzane powietrze do silnikafr3shman pisze:Powinna tam być?
nie wiesz co to air bag czy co? bo chyba nie kumamfr3shman pisze:do tego koło licznika pojawiła mi się ikona AIR BAG na czerwono, też nie ogarniam o co chodzi.
Wiem że chodzi o poduszkę powietrzną, ale czemu się to pojawiło w trakcie jazdy i bez żadnego powodu.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Raczej bez powodu się nie pojawi. Najlepiej odczytać kod usterki, ale najpewniej będzie to uszkodzona taśma poduszki w kierownicy.fr3shman pisze: Wiem że chodzi o poduszkę powietrzną, ale czemu się to pojawiło w trakcie jazdy i bez żadnego powodu.
Rurę może kupić uniwersalną aluminiową harmonijkę w motoryzacyjnym tylko zmierz jaką średnice potrzebujesz.
Tytyrytki Ci sie stopia. To jest oslona dodatkowa w ktorej grzeje sie powietrze i podaje do silnika jak jest zimny. Ona nawet nie jest szczelna, wiec rure ktora dasz tez nie musi byc szczelna na opaskach czy cos. Ja mam wsadzana zwykla aluminiowke bez zadnych mocowan ani nic do tego jeszcze oblejona aluminiowa tasma bo mialem dziurawa. Ale serio to ma byc tylko tak o teoretycznie. Nie ma tragedi jak gdzies bedzie nieszczelnosc. Wystarczy wziac miarke i zmierzyc srednice. Nie wiem ile tam jest, 40mm wiecej nie powinno byc. Dlugosc okolo 15cm.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
No vagiem. A koszt w zależności od pazerności warsztatu to 20-50zł. W tej cenie można kupić chiński kabel ale też może być cieżko to uruchomić na windowsie nowszym niż xp. I nawet wtedy aby to uruchonić trzeba ogarniać obsługę komputera w stopniu ponadpodstawowym albo umieć znaleźć opisy w internecie i czytać ze zrozumieniem.fr3shman pisze:Jak odczytać? Na VAG? Ile kosztuje badanie czyms takim?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Rozumiem że chodzi o taki kabelek?
http://allegro.pl/interfejs-kabel-diagn ... 13160.html
Nigdzie nie znalazłem info gdzie podłączyć ten kabel w aucie Jak to działa?
http://allegro.pl/interfejs-kabel-diagn ... 13160.html
Nigdzie nie znalazłem info gdzie podłączyć ten kabel w aucie Jak to działa?
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub