[B4 sedan all]Światełko w bagażniku
[B4 sedan all]Światełko w bagażniku
Witam mam problem na początku światełko w bagażniku zapalało się po otwarciu ale jak podniosłem klapę wyżej pasa to gasło. Teraz wcale się już nie pali próbowałem coś robić ale nie wiem gdzie czego szukać. Doszedłem tylko że jak podłącze do żaróweczki bezpośrednio masę to się pali cały czas i przy zamknięciu klapy nie gaśnie. Jeżeli wiecie gdzie znajduję się czujnik otwierania klapy to piszcie. Chyba że to jest coś innego muszę to naprawić bo to naprawdę potrzebna rzecz. Z wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje.
Ostatnio zmieniony 25 gru 2007, 16:55 przez Ramze$, łącznie zmieniany 1 raz.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Stawiam na przerwaną wiaźke w klapie czego przykładem moze byc to ze na poczatku działało do pewnego mometu otwarcia klapy. Sprwdź przewody te na zgieciu klapy na 99% bedzie tam przerwany ten od włacznika światła, Nie wiem jak jest w limo ale w avancie włacznik mam w ryglu klapy, w limp zapewne jest tak samo jesli nie to jest włacznik taki sam jak przy drzwiach, zazwyczaj zadko padają te mikroprzełaczniki.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Ja również, szukał bym przyczyny w wiązce pokrywy bagażnika.
Ramze$, popraw piorónkiem temat, bo słyszę już kroki Siostry Weroniki
Ramze$, popraw piorónkiem temat, bo słyszę już kroki Siostry Weroniki
Ostatnio zmieniony 26 gru 2007, 17:49 przez IC69, łącznie zmieniany 1 raz.
- Maniek_Service
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
witam dokładnie tak jak napisał Solskier przy otwieraniu i zamykaniu bagaznika załamują się przewody w wiązce to jest główna przyczyna braku napięćia w bagazniku zobacz też czy masz oświetlenie tablicy rejestracyjnej i czujnik w klapie też warto zobaczyć czy dochodzi do niego napięcie powodzenia <mikolaj>