Cześć
Jak dotąd moja 90 nie zawodziła jednak od jakiegoś czasu borykałem się z problemem włączenia świateł mijania. Mianowice włączając manetkę do góry światła nie reagowały, jedynie ruszając manetką lekko w dół światła załączały się i po chwili takiej zabawy zaskakiwały. Pryskałem środkiem w stylu WD40 tylko że przeznaczonym do elektryki i nic to nie dało, dziś już ta zabawa na wyczucie nie daje rezultatu i nie mam świateł. Stąd moje pytanie czy to mogą być jakieś styki czy wysiadł przełącznik? Dodatkowo po tym pryskaniu przy tej zabawie z przełącznikiem na zasadzie góra dół żeby światła zaskoczyły gdy zaskakiwały słychać było charakterystyczny dźwięk takiego spięcia/zwarcia.
Kogo polecicie we Wrocławiu do naprawy tej usterki?
Z góry dzięki za rady i pozdrawiam
[90 B3] Przełącznik świateł mijania
- KonradoMoreno
- Forum Audi 80
- KonradoMoreno
- Forum Audi 80
Wie ktoś może czy kwadratowe przełączniki do B3 różnią się czymś? Bo słyszałem że są na 20 i 21 Pinów, od czego to zależy? Pozdrawiam
[ Dodano: 2016-06-18, 08:29 ]
Cześć
Czy zna ktoś sprawdzony sposób na rozwiązanie problemu z przełącznikiem świateł w B3 ( kwadratowy)? Ostatnio kupiłem "nowy-używany" i podziałał niecały miesiąc, więc nie widzę sensu kupować kolejnego z Alledrogo bo pewnie się skończy tak samo, a światła trzeba mieć.
[ Dodano: 2016-06-18, 08:29 ]
Cześć
Czy zna ktoś sprawdzony sposób na rozwiązanie problemu z przełącznikiem świateł w B3 ( kwadratowy)? Ostatnio kupiłem "nowy-używany" i podziałał niecały miesiąc, więc nie widzę sensu kupować kolejnego z Alledrogo bo pewnie się skończy tak samo, a światła trzeba mieć.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Zrobienie załączania świateł na przekaźnikach albo wymiana na nowszy typ z grubszymi bolcami (oczywiście trzeb zmienić wtyczkę). Chyba wczesne okrągłe przełączniki miały taką kostkę jak te kwadratowe.KonradoMoreno pisze:Czy zna ktoś sprawdzony sposób na rozwiązanie problemu z przełącznikiem świateł w B3 ( kwadratowy)?