[B4 1.9 1Z] Jak odpowietrzyc układ hamulcowy z abs
[B4 1.9 1Z] Jak odpowietrzyc układ hamulcowy z abs
Witam chciałem się zapytać jak odpowietrzyc układ hamulcowy z abs. Bo po wymianie z tyłu dwóch zregenerowanych zaciskow i odpowietrzenia dwóch tylnych kół . Pedal za mocno wpada
Właśnie tam szukałem i nie znalazłem konkretnej odpowiedzi jedno mówią ze najpier tył prawy najdalej od pompy a inni ze najpierw lewy przód najbliżej pompy i już sam nie wiem. I mam jeszcze pytanie czy jak wymieniłem zaciski z tyłu a nie uciekł mi caly płyn ze zbiorniczka czy muszę odpowietrzyc wszystkie koła bo teraz jak odpowietrzylem tylko tył co były zaciski wymieniane to pedal nie jest taki jak bym tzn ze wczesniej przed wymiana przy hamowaniu byl wyżej z góry dziękuję za odpowiedź
- darekmalickiwp
- Forum Audi 80
- Imię: Darek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Zaciski i klocki muszą się ułożyć. Trzeba przejechać 20 - 30 km i parę razy przyhamować. Następnie trzeba sprawdzić i w razie potrzeby wyregulować ręczny. Najpierw dobrze odpowietrzyć układ. Prawdopodobnie wystarczy tył ale gdy nie ma efektu to całość. W układzie z ABS zaczyna się od koła najbliżej pompy ABS . A w układzie bez ABS odwrotnie.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Kurczę a ja zawsze każdy samochód odpowietrzałem standardowo od tyłu i hamulce brzytwy. Co niby daje odpowietrzanie od przodu gdy ma sie abs?iparts pisze:Kolejność odpowietrzania układu hamulcowego:
bez ABS:
1. prawy tył
2. lewy tył
3. prawy przód
4. lewy przód
z ABS:
1. lewy przód
2. prawy przód
3. lewy tył
4. prawy tył
Mam nadzieje że pomogłem.