Witam,
Jakiś czas temu zupełnie okazyjnie kupiłem takie audi:) Jest to dosyć zaniedbany egzemplarz jeżdżony na gazie I gen,ale tragedii nie ma:)
Poczciwe 80 wytrzymało wszystko,jeździ dalej u mnie dbam o nią niedługo będę prał tapicerkę.
Jest parę rzeczy do zrobienia,czujnik temperatury do wymiany,pływak w baku też.
Jeździ się nią bardzo fajnie,każdy kilometr nią przebyty daje niesamowitą frajdę z jazdy-nie to co dzisiejsze samochody z tandetnego plastiku.
Duże wrażenie zrobiła na mnie skrzynia biegów która mimo upływu lat chodzi bardzo przyjemnie.
Spalanie lpg to około 11 litrów na 100km,uważam że na 8 letnią instalkę jest to dosyć dobry wynik.
Pozdrawiam i zapraszam do komentowania:).
Audi 80 B4 2.0e Avant-mateo1992
- damiano2016
- Forum Audi 80
- mateo1992
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi 90 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Próbowałem sposobem "na kabelek" połączyłem dwa punkty na wtyczce i wskazówka poszła na full,więc sam nie wiem.PieterB pisze:jeśli oba te wskaźniki świrują ci jednocześnie to niekoniecznie wina leży w tym co ci sie wydaje poczytaj na forum o stabilizatorze napięcia
Już czytam o tym stabilizatorze:).
Wiesz co aż zaraz pójdę sprawdzić czy może nie wystarczy wyczyścić tylko styków na czujniku-nawet na to nie wpadłem .damiano2016 pisze:ładny Avancik kolego u mnie tez by sie przydało wymienic czujnik ale poki co to przeczyscilem styki i wskazuje temperature
-
- Forum Audi 80
- mateo1992
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi 90 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Jak już zaczęliście temat spalania to dodam od siebie tylko 2 grosze,że jeżdżę dosyć oszczędnie.
Nie butuje audiucha,bo nie lubie jeździć na obrotach do tego ten silnik moim zdaniem nie lubi obrotów:).
Miałem wcześniej e46 318i a w zasadzie mam dalej (do sprzedania) i powiem Wam,że tam bardzo mi przeszkadzało że trzeba było dość wysoko kręcić na obrotach bo od 3 tys. auto zaczynało jako tako jechać a tutaj w 80 wystarczy mu 2.5 tys.obr aby poruszać się w miarę dynamicznie mimo starego lpg a w bmw była czysta benzyna:).
Nie butuje audiucha,bo nie lubie jeździć na obrotach do tego ten silnik moim zdaniem nie lubi obrotów:).
Miałem wcześniej e46 318i a w zasadzie mam dalej (do sprzedania) i powiem Wam,że tam bardzo mi przeszkadzało że trzeba było dość wysoko kręcić na obrotach bo od 3 tys. auto zaczynało jako tako jechać a tutaj w 80 wystarczy mu 2.5 tys.obr aby poruszać się w miarę dynamicznie mimo starego lpg a w bmw była czysta benzyna:).