miał ktoś takie Borbety w A80 B4? jaka najlepsza długość śrub do nich czy stożki M14x1,5x30 jest OK?
felga ma osadzenie stozek, no i teraz jeszcze kwestia taka, jesli ja mam na kazdej feldze po trzy śruby M14x1,5x30 ale jedną mam zabezpieczającą oryginalną Audi, która ma kulisty łeb i jest krótsza ma 28mm, to czy tak moze zostac, czy to zabezpieczenie tez nalezy wymienic na takie ze stożkowym łbem (oryginałów audi nie ma, tylko allegro) dodam, ze miałam juz zabezpieczenie nieoryginalne z allegro, to sie skonczyło odkręcaniem go u wulkanizatora, taka była chu... stal i poprostu po tej sytuacji załozyłam te oryginalne zabezpieczenia mimo ze maja łby kuliste
chciałam jeszcze dodać taka rzecz, w B4 oryginalne śruby są z łbem kulistym i 28mm długość gwintu, do Borbetow nigdy nie widziałam na oczy katalogu, gdzie by była rozpisana długośc srub do nich, tylko tyle ze wiem ze jest łeb stożkowy, bo to mozna wyczuć i zobaczyc na feldze
a 30mm było brane według opini, ze do nieoryginalnych alusów o rozmiar przynajmniej dłuższe
[All B4]Śruby do felg Borbet KBA 43191 - Borbet CF70535
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
Słuchaj sprawa śrub nie jest aż taka skomplikowana, przede wszystkim zaczął bym od tego po co Ci te zabezpieczające śruby? byle dobry wulkanizator umie je odkręcić, a felgi też przecież nie są warte "miliony"...
co do długości to najważniejsze są dwa parametry, czy nie jest za krótka (minimum 4 zwoje muszą się zazębić na piaście) oraz nie może śruba po przykręceniu ocierać o belkę/zwrotnicę
co do długości to najważniejsze są dwa parametry, czy nie jest za krótka (minimum 4 zwoje muszą się zazębić na piaście) oraz nie może śruba po przykręceniu ocierać o belkę/zwrotnicę
- srebrnastrzala
- Forum Audi 80
- Imię: Paweł
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Gosiu ja u siebie tez zmienialem sruby bo mialem oryginalne (kule) 28 mm, ja kupilem 35 mm stozek
http://allegro.pl/sruby-do-felg-alumini ... 14670.html
sa na rowni z gwintem piasty trzymaja wszystkie zwoje, ja zmierzylem suwmiarka jak dlugie moge kupic bo wszystko zalezy od konstrukcji felgi bo mam troche inne.
http://allegro.pl/sruby-do-felg-alumini ... 14670.html
sa na rowni z gwintem piasty trzymaja wszystkie zwoje, ja zmierzylem suwmiarka jak dlugie moge kupic bo wszystko zalezy od konstrukcji felgi bo mam troche inne.