[B4 2.0 ABK] Nie działa wyświetlacz klimatronik DIAVIA
[B4 2.0 ABT] Montaż klimatyzacji ?Diavia? Co to za wtyczka?
Witam kolegów,
Montuje w moim ABT klimatyzację - prawdopodobnie Diavia. Natrafiłem na dwa problemy i proszę o pomoc. Pierwszy: pod wentylatorem znajduje się wtyczka jak na zdjęciu
Ktoś wie do czego ona jest? Ja u siebie nie mam pasującej wtyczki a poprzedni właściciel nie przypomina sobie tego.
Drugi: w aucie mam kostkę jak na zdjęciu
W nowejj instalacji mam taką samą kostkę jednak z dodatkowym, brązowo zielonym przewodem, ktory z jednej strony nowej instalacji idzie od przekaźnika, do - no właśnie dokąd? Probuje to ustalić poprrzedni właściciel ale może pomożecie szybciej
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Montuje w moim ABT klimatyzację - prawdopodobnie Diavia. Natrafiłem na dwa problemy i proszę o pomoc. Pierwszy: pod wentylatorem znajduje się wtyczka jak na zdjęciu
Ktoś wie do czego ona jest? Ja u siebie nie mam pasującej wtyczki a poprzedni właściciel nie przypomina sobie tego.
Drugi: w aucie mam kostkę jak na zdjęciu
W nowejj instalacji mam taką samą kostkę jednak z dodatkowym, brązowo zielonym przewodem, ktory z jednej strony nowej instalacji idzie od przekaźnika, do - no właśnie dokąd? Probuje to ustalić poprrzedni właściciel ale może pomożecie szybciej
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
- Zbyszek1968
- Forum Audi 80
[B4 2.0 ABK] Nie działa wyświetlacz klimatronik DIAVIA
Witam , przestał działać mój wyświetlacz , wyczyszczenie styków i poprawa lutów nie pomogła.
Sprawdziłem też bezpiecznik nr 17.Ostatni komunikat ,który mi wyświetlał to E1 .
Proszę o jakieś sugestie...
Pozdrawiam
Sprawdziłem też bezpiecznik nr 17.Ostatni komunikat ,który mi wyświetlał to E1 .
Proszę o jakieś sugestie...
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2016, 21:59 przez Zbyszek1968, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zbyszek1968
- Forum Audi 80
- Zbyszek1968
- Forum Audi 80
- Zbyszek1968
- Forum Audi 80
Witam ponownie, po wizycie u elektromechanika, dowiedziałem się , że wyświetlacz jest sprawny.Uff
Niestety nie działa moduł sterujący Diavia (dwu-wtyczkowy), umiejscowiony nad schowkiem pasażera.(zdjęcia).
Mechanik bez schematu nie podjął się naprawy...Może ktoś z Was posiada taki schemat?
Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji.
P.S.
A może ktoś jest w posiadaniu takiego modułu !
Chętnie odkupię.
Niestety nie działa moduł sterujący Diavia (dwu-wtyczkowy), umiejscowiony nad schowkiem pasażera.(zdjęcia).
Mechanik bez schematu nie podjął się naprawy...Może ktoś z Was posiada taki schemat?
Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji.
P.S.
A może ktoś jest w posiadaniu takiego modułu !
Chętnie odkupię.
- Zbyszek1968
- Forum Audi 80
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Jakich sygnałów jak tam jest komunikacja dwustronna. Wiec żeby to zbadać trzeba mieć wiedzę co to SPI, I2C i 1-wire albo i nawet inne. A człowiek z taka wiedza bez problemu by obczaił centralkę.
https://megawrzuta.pl/download/1e7b6ad6 ... 7f5d5.html
https://megawrzuta.pl/download/1e7b6ad6 ... 7f5d5.html
- Zbyszek1968
- Forum Audi 80