[B4 2.0 ACE] Co to za czujnik i gdzie go przykręcić?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Dario
[B4 2.0 ACE] Co to za czujnik i gdzie go przykręcić?
Witam, czy ktoś z kolegów mógłby mi powiedzieć co to jest za czujnik? Wtyczka jest podpięta (ta oklejona taśmą) a czujnik sobie "dynda". Gdzie jest jego miejsce?
W google po numerze Bosch 0 356 914 222 znalazłem coś takiego wygląda tak samo jak to i po numerze EPS to jest to samo, tylko gdzie to było? nigdzie nie mogę znaleźć.
Proszę o pomoc gdzie szukać miejsca dla niego bo poprzedni właściciel to autko miał zdewastowane i bardzo zaniedbane.
Jeszcze jedno pytanie, czy instalację gazową mogę odpiąć sam czy muszę to zlecić gazownikowi?
W google po numerze Bosch 0 356 914 222 znalazłem coś takiego wygląda tak samo jak to i po numerze EPS to jest to samo, tylko gdzie to było? nigdzie nie mogę znaleźć.
Proszę o pomoc gdzie szukać miejsca dla niego bo poprzedni właściciel to autko miał zdewastowane i bardzo zaniedbane.
Jeszcze jedno pytanie, czy instalację gazową mogę odpiąć sam czy muszę to zlecić gazownikowi?
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Raczej nie stukowy, to czujnik na kablu WN czyli czujnik zapłonu 1 cylindra lub 4 nie pamiętam.
Założyć czujnik na kabel a raczej włożyć kabel w środek czujnika, niestety trzeba kabel rozebrać proponuje od wtyczki kopułki.
Założyć czujnik na kabel a raczej włożyć kabel w środek czujnika, niestety trzeba kabel rozebrać proponuje od wtyczki kopułki.
Ostatnio zmieniony 06 sie 2016, 18:30 przez Jarewa, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
dario911, na 4, kilka tematów znalazłem i wszędzie tak piszą, przykład https://audi80.pl/topics77/b3-80-20- ... t26566.htm
-
- Forum Audi 80
- Imię: Dario
Dziękuję PieterB, pisałem ten temat i jednocześnie szperałem po internecie i ETCE, zmylił mnie nr na moim czujniku. W ETCE nawet jest napisane że na 4 tylko jak się domyśleć od której strony...
Będę musiał jakoś go założyć bo rozkręcanych przewodów to nie mam.
Doczytałem temat do końca https://audi80.pl/topi...nik-vt26566.htm który podał PieterB ale tam też nikt nie napisał czy jeśli go nie ma założonego to coś się dzieje nie tak? Musi być czy nie musi?
Będę musiał jakoś go założyć bo rozkręcanych przewodów to nie mam.
Doczytałem temat do końca https://audi80.pl/topi...nik-vt26566.htm który podał PieterB ale tam też nikt nie napisał czy jeśli go nie ma założonego to coś się dzieje nie tak? Musi być czy nie musi?
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
pierwszy jest od strony rozrządu więc 4 to ju łatwo się zorientować który todario911 pisze:W ETCE nawet jest napisane że na 4 tylko jak się domyśleć od której strony...
tego nie wiem, ale według mnie to dość ważny czujnik dla ecu silnika skoro został przewidziany w danym silnikudario911 pisze:Musi być czy nie musi?