Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b3/b4] Kierownica - wymiana na inna

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
Awatar użytkownika
Kofper
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kofper » 10 sie 2016, 23:40

Nie miałem takiej kierownicy w ręku więc nie umiem Ci pomóc jak to wygląda z przeróbką tego. Poszukaj na forum bo ktoś to chyba opisywał

Blakuś
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Blakuś » 11 sie 2016, 13:37

Więc podpowie ktoś pomoże i wie jak podziałać żeby to założyć z głową :)

Redukcje na wieloklin wiem trzeba założyć. Co zrobić z odbijakiem kierunków, klaksonem i czy trzeba dać poliftowy jak jest w cabrio obudowę pająka ???

Miał ktoś doczynienia z montażem takiej oto kierownicy z poduszką ( taśmy nie mam ) do wersji bez poduszki z b4 ??

Awatar użytkownika
Piotrekdriver1
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Piotrekdriver1 » 11 sie 2016, 17:38

Widziałem u jednego gościa taką kierownicę i powiem że była duża szpara między kierą a obudową pająka(stary typ).Odbijaka nie miał zrobionego wtedy tylko klakson.

kubica20
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kubica20 » 13 sie 2016, 21:28

kolego co do szpary to będzie, wiem bo u siebie zakładałem taką kierę tylko 3-ramienną. Ta redukcja z twojego linku będzie pasować tylko musisz dorobić odbijak kierunków. Ja zrobiłem to tak że zdjąłem starą kierownicę założyłem tą redukcję i suwmiarką wymierzyłem jakich wymiarów potrzebuje wyciąć ''zęba'' w tej redukcji i wszystko gra. Klakson też musisz przerobić

Awatar użytkownika
panda86
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: panda86 » 04 paź 2016, 22:43

Witam, tak orientacyjnie chciałem zapytać, czy można zmienić pająka na jakiegoś nowszego? Interesuje mnie także oryginalna kierownica prosta na dole, jakie modele miały taką kiere? Raz widziałem ogłoszenie na OLX że niby to była do S8 D2, ale nigdzie nie znalazłem potwierdzenia czy faktycznie ona pochodziła z tego samochodu.

Jeszcze jedno pytanko, czy da radę podłączyć kiere multifunkcyjną - zależy mi na regulacji głośności, ewentualnie czy można wyprowadzić sygnał z kierownicy do czegoś innego?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl