[All B3/B4] Wymiana nagrzewnicy
Witam
Jestem po wymianie nagrzewnicy w moim audi. Cieszyłem się z tego powodu maks 2 tygodnie dopóki znowu zaczęło walic płynem chłodniczym...
Czy jest taka możliwość aby nowa nagrzewnica była nieszczelna??? Co radzicie W tym przypadku? Rozbierać jeszcze raz?
Bardzo proszę o pomoc.
Dodam że nagrzewnica była marki febi.
Jestem po wymianie nagrzewnicy w moim audi. Cieszyłem się z tego powodu maks 2 tygodnie dopóki znowu zaczęło walic płynem chłodniczym...
Czy jest taka możliwość aby nowa nagrzewnica była nieszczelna??? Co radzicie W tym przypadku? Rozbierać jeszcze raz?
Bardzo proszę o pomoc.
Dodam że nagrzewnica była marki febi.
Febi powinna byc dobra. Może trochę płynu zostało w zakamarkach pod deską rozdzielczą. Obserwuj czy nie ubywa ze zbiorniczka(ale musisz miec pewnośc że nigdzie indziej Ci nie wycieka), obserwuj dywanik pasażera czy się płyn nie zbiera, obserwuj szyby czy nie parują tłusto. Rok temu też mi pękła po miesiącu czy dwóch nowa nagrzewnica ale tamta była z jakiejś całkowicie szajsowatej firmy.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Febi nie koniecznie jest dobrym wyborem. Ktoś tu już wymieniał taką nagrzewnicę po kilku miesiącach a ja na własne oczy widziałem jak znajomy wymieniał u siebie gdzie poprzedni właściciel 1,5 - 2 lata wcześniej wymieniał nagrzewnicę. Znajomy wyjął właśnie nagrzewnice febi także długo nie wytrzymała. Moim zdaniem teraz febi jest porównywalne z topranem...
Witam ponownie.
Jak pisałem wyżej, to jak się okazało po wymianie nagrzewnicy (febi) leci i smierdzi dalej... Szukałem innej nagrzewnicy i marka BEHR jest dosyć droga (okolo 200 gdzieś w Internecie znalazłem)... pytanie czy kupić jeszcze raz FEBI czy może NIESSENS czy odzalowac i kupić tego BEHRa?
Bardzo proszę o pomoc i radę.
Jak pisałem wyżej, to jak się okazało po wymianie nagrzewnicy (febi) leci i smierdzi dalej... Szukałem innej nagrzewnicy i marka BEHR jest dosyć droga (okolo 200 gdzieś w Internecie znalazłem)... pytanie czy kupić jeszcze raz FEBI czy może NIESSENS czy odzalowac i kupić tego BEHRa?
Bardzo proszę o pomoc i radę.