Witam mam problem z obrotami na biegu jałowym wcześniej po odpaleniu wszystko było ok a jak się przejachalem kawałek i zatrzymałem to obroty trzymały się między 1900 a 2000. Teraz gdy tylko odpale to obroty od razu skacza do 2000. Co to może byc. Auto z instalacją gazową
[ Dodano: 2016-08-13, 20:00 ]
Ściągnąłem gumowy przewód wychodzący z przepływomierza i go zasłoniłem silnik zgasł czyli lewego powietrza nie bierze chyba że się mylę macie jakieś inne metody aby to sprawdzić.
Chciałem też wyczyścić silnik krokowy ale nie wiem jak go wyciągnąć próbowałem ściągnąć te przewody ale nie chce ciągnąc na siłę może ktoś z Was wyciągał go i mógłby poratować radą .
I jeszcze jedno pytanie może wyczyszczenie przepustnicy by coś pomogło jest na linkę więc wystarczy tylko ją wyczyścić czy trzeba robić adaptacje.
[B4 1.6 ADA] Wysokie obroty na biegu jałowym
Ok spróbuję a co jeśli wszystko wróci do normy czujnik do wymiany ?
[ Dodano: 2016-08-14, 12:43 ]
Odpalilem dziś auto bez rzadnych problemów i wszystko było ok obroty utrzymywały się na poziomie 1000 obr po chwili gdy przegazowalem obroty trochę się podniosły ale gdy ręcznie dociagnolem przepustnice do końca było już ok do ponownego dodania gazu. Może to wina niedomykajacej się przepustnicy co tym sądzicie ? Wyczyścić ją?
[ Dodano: 2016-08-14, 12:43 ]
Odpalilem dziś auto bez rzadnych problemów i wszystko było ok obroty utrzymywały się na poziomie 1000 obr po chwili gdy przegazowalem obroty trochę się podniosły ale gdy ręcznie dociagnolem przepustnice do końca było już ok do ponownego dodania gazu. Może to wina niedomykajacej się przepustnicy co tym sądzicie ? Wyczyścić ją?
Ok dzięki we wtorek to sprawdze i dam znać co będzie
[ Dodano: 2016-08-17, 20:04 ]
Odłączyłem i podłączyłem ten niebieski czujnik na włączonym silniku i obroty spadły i jest już ok może coś nie łączyło na wtyczce od poprzedniego właściciela wiem że te 2 czujniki od temperatury były wymienione. Można ten czujnik jakoś sprawdzić np miernikiem czy jest dobry ?
Odłączyłem i podłączyłem ten niebieski czujnik na włączonym silniku i obroty spadły i jest już ok może coś nie łączyło na wtyczce od poprzedniego właściciela wiem że te 2 czujniki od temperatury były wymienione. Można ten czujnik jakoś sprawdzić np miernikiem czy jest dobry ?