Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.3 NG] Pomarańczowa iskra, suche świece

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
bartoshbal
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 2.3 NG] Pomarańczowa iskra, suche świece

Post autor: bartoshbal » 22 sie 2016, 14:21

Witam, szukałem i szukałem i jak już się znalazł ktoś kto miał takie objawy jak ja, to po naprawieniu auta nie opisał co i jak było, co zrobił i dalej się z tym borykam...
Mianowicie wymieniałem uszczelkę pod głowicą w mojej b4, wszystko zrobione jak należy, głowica splanowana, wszystko poskładane, rozrząd ustawiony, zapłon tez w tym samym miejscu, wałek, wszystko wsio wsio.. po złożeniu okazuje się, że audi nie odpala... Z tego co z kolegą zaobserwowaliśmy, to paliwo z baku dochodzi do tego rozdzielacza na wtryskiwacze, ale dalej nic się nie dzieje, nie mam pojęcia czy ten rozdzielacz się gdzieś zapchał, czy jakiś czujnik siadł.. Dodam, że gdy spięliśmy na krótko tę wtyczkę, która przychodzi do tego jakby zaworku przykrecanego z boku rozdzielacza, to jeden wtryskiwacz psiknął paliwem tylko raz i to wszystko, więcej nic się nie wydarzyło.. Do tego jest pomarańczowa iskra. Macie jakieś sugestie co jest nie tak? Z góry dzięki za pomoc.. Chciałbym już ja odpalić i pośmigać :/ Zwłaszcza, że dokonałem wymiany za auta i przejechałem audi 47 km i stanęła na amen, przez tę uszczelkę woda uciekała przez zbiorniczek wyrównawczy i ten poprzedni właściciel jej wstawiał aż się zagotował olej do 170 stopni, wyrzuciło zaślepkę z głowicy tę zabezpieczającą i był koniec jazdy, od tamtej pory nie odpaliła, to się wydarzyło przed wymiana uszczelki

Wczoraj jeszcze pogrzebałem troszeczkę i jeden problem wyeliminowany, mianowicie masa nie miała dobrego styku i dlatego wtrysk nie działał, krok do przodu - świece juz są mokre, nawet iskra wygląda w miarę normalnie, lecz dalej nie odpala, kicha w gardziel... Zapłon przestawiony? Montując wszystko po wymianie uszczelki wszystko miałem pozaznaczane i jest złożone tak jak było wcześniej kiedy jeszcze odpalał, możliwe że zapłon jest przestawiony choć mam go ustawione na znakach?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl