[B3 1.6 PP] Przesunięta tylna belka
[B3 1.6 PP] Przesunięta tylna belka
Witam mam dosyć spory problem z moją audicą a dokładnie chodzi o tylne zawieszenie, pewnego razu podczas jazdy wyrwało mi tuleje w belce tylnej i tak przejechałem 30km, ale kilometr przed domem już bujało tak tyłem że jedynie pozostała laweta. Więc postanowiłem wymienić wszystkie części na nowe, nowe tuleje, amory (ta-technix -60mm), hamulce (bębny, łożyska, cylinderki itp itd) no i wszystko wydawało się być ok aż któregoś dnia poczułem że przy skręcie w lewo tył i ucieka. Więc długo się nie zastanawiałem wjechałem autem na kanał sprawdzić czy wszystko ok no i ogólnie tuleje żadnego luzu nie mają ale zauważyłem że belka się przesunęła i z jednej strony koło wystaje 2-3cm a z drugiej jest schowane 2-3cm i amortyzatory patrzą pod skosek w ten sposób /----/. Czego to może być wina?
Ostatnio zmieniony 24 sie 2016, 08:06 przez Przemo95, łącznie zmieniany 1 raz.
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
Poczytaj tu. https://audi80.pl/topics95/b3-b4-nie ... t94164.htm
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Nigdy nie było regulacji bo długość byłą ustalana na standard zawieszenie, tyczy się to wszystkich B3 jak i cabrio i cupety , sedan avant mają całkiem inne zawieszenie i nie mają tego drążka.Przemo95 pisze:Ogólnie przeszperałem troche internet na ten temat ale z czego wyczytałem to ogólnie powinna być regulacja na tym drązku