Witam.Mam problem z ta lampka.Powyzej 2 tysiecy obr. zapala sie kontrolka i wyje brzeczyk.Byl wymieniany czujnik oraz olej z filtrem, nawet plukanke zrobilem i nic.Kabel od czujnika po zwarciu do masy i przekroczeniu 2 tys. powoduje ze kontrolka nie piszczy.Dodam ze kupilem czujnik nie markowy za 13 zl.Czy to oznacza, ze cisnienie oleju jest slabe czy moge jeszcze cos sprawdzic ?
pozdrawiam
[80 ABK 92r ] Lampka cisnienia oleju
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Z twojej początkowej wypowiedzi wynika, że lampka zapala się pow 2k obr. Za chwilę piszesz, że pow 2k przestaje. Jak jest?
Jeśli gaśnie powyżej 2k obr opcje są dwie:
- czujnik, który kupiłeś jest trefny. Warto kupić porządny!!!
- pompa oleju jest na tyle już wyklepana, że nie daje ciśnienia na jałowych (może pomóc gęstszy olej)
- pompa oleju jest na tyle już wyklepana, że nie daje ciśnienia na jałowych (może pomóc gęstszy olej)
-
- Forum Audi 80
bloku pisze:Z twojej początkowej wypowiedzi wynika, że lampka zapala się pow 2k obr. Za chwilę piszesz, że pow 2k przestaje. Jak jest?
Zapala się powyżej 2k obrotów bo nie daje masy z jakiegokolwiek powodu a po zmasowaniu kabla od czujnika nie zapali się to logiczne.Troszkę źle to ująłem.
W każdym razie wymiana czujnika nic nie dała, ale wymiana oleju + filtra i płukanka spowodowała, że lampka jak i brzęczyk się zamknęły.Widocznie poprzedni właściciel lał najgorszy syf o ile w ogóle wymieniał olej.
-
- Forum Audi 80
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
serekzolty, ja bym ci nie radził czekać bo dość ważne a sam filtr coś ok 20 zł więc nie majątek.
Ja dłuższy czas zastanawiałem się co to może być do póki znajomy mi nie powiedział że miał podobny przypadek z filtronem właśnie i wymieniłem natychmiast. Od tamtej pory nigdy więcej fotrona nie chcę widzieć na oczy.
Ja dłuższy czas zastanawiałem się co to może być do póki znajomy mi nie powiedział że miał podobny przypadek z filtronem właśnie i wymieniłem natychmiast. Od tamtej pory nigdy więcej fotrona nie chcę widzieć na oczy.