Hej,
tematów trochę było, owszem, ale obecnie na aledrogo, czy gdzie tam znaleźć nie mogę...
Chcę w końcu wywalić kata, bezboleśnie, tj. podmienić go na gotowy i pasujący tłumik przelotowy (który wygląda dość podobnie do samego kata). Tylko jakoś nie mogę takiego znaleźć, a wiem że są... pomożecie?
Pozdrawiam, Doman.
[80|B4|1.9TDI] Wyrzucam katalizator, co w zamian?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Trzeba wiedzieć co wpisać w szukajce tu masz najtaniej 75zł z przesyłką http://allegro.pl/zamiennik-katalizator ... 81230.htmlTheDoman pisze: obecnie na aledrogo, czy gdzie tam znaleźć nie mogę...
-
- Forum Audi 80
- Imię: tomek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Re: [80|B4|1.9TDI] Wyrzucam katalizator, co w zamian?
po co wymieniac jak mozna wybic cały sroek aby miał pełny przepływ i bedzie git....TheDoman pisze:Hej,
tematów trochę było, owszem, ale obecnie na aledrogo, czy gdzie tam znaleźć nie mogę...
Chcę w końcu wywalić kata, bezboleśnie, tj. podmienić go na gotowy i pasujący tłumik przelotowy (który wygląda dość podobnie do samego kata). Tylko jakoś nie mogę takiego znaleźć, a wiem że są... pomożecie?
Pozdrawiam, Doman.
Też wymieniałem na dokładnie ten tłumik. W moim przypadku musiałem dokupić jeszcze pierścień żeby uszczelnić połączenie na kołnierzu- stary z katalizatora miał inną średnice. Wymienić warto bo wybity katalizator robi za taką puszkę rezonansową, a tłumik powoduje jednak, że auto ciut cichsze.
Osobiście jak przyjeżdżam na przegląd to słyszę tylko, że takich aut już się nie robi, rdzy (mimo, że gdzieś tam jednak wychodz), to jakby nie widzą, nawet jak olej plynął mi po łapie silnika okazało się, że to nic takiego i generalnie to jakby po tylu latach wszystkie samochody tak wyglądały.....
Osobiście jak przyjeżdżam na przegląd to słyszę tylko, że takich aut już się nie robi, rdzy (mimo, że gdzieś tam jednak wychodz), to jakby nie widzą, nawet jak olej plynął mi po łapie silnika okazało się, że to nic takiego i generalnie to jakby po tylu latach wszystkie samochody tak wyglądały.....