Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1.8 PM] Rozwaliło króciec wodny

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Piotrek_łódź
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 1.8 PM] Rozwaliło króciec wodny

Post autor: Piotrek_łódź » 01 wrz 2016, 22:36

Witam dzisiaj podczas powrotu do domu z pracy podczas jazdy zauważyłem że z pod maski wyłonił sie dym zatrzymałem się a tam poprostu ułamało króciec ten z tyłu silnika który wychodzi z głowicy i do niego dochodzi tylko jeden waż i nic wiecej mocowany jest na 2 śrubki.
obecnie był plastikowy a chciał bym kupic coś dobrego aby nie było sytuacji że za miesiąc znów walnie czy mogli byście doradzić jaki dokładnie kupić ten króciec i jakiej firmy najlepiej ?
Proszę o szybką pomoc bo autko potrzebuję a na chwile obecną stoji

Awatar użytkownika
Leo
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Adam
Model: Inny
Nadwozie: Coupe quattro
Silnik: 2,2 3B
Kontakt:

Post autor: Leo » 01 wrz 2016, 22:38

nie ma innych niż plastikowe.
Kup to co jest i nie zawracaj sobie głowy.
Pęknie za 3 lata, a kosztuje grosze, to sobie kup dwa i wymień za 2 lata.

Piotrek_łódź
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Piotrek_łódź » 02 wrz 2016, 20:56

króciec już nabyłem i jest to oryginał audi plastikowy i teraz mam inny problem bo podczas wykręcania jedna ze śrub minimalnie wadziła o jakąś rurkę z tyłu i niestety chyba zepsuło troszkę gwintu i teraz jak próbuje wkręcić nowy króciec to ta śruba idzie bardzo mocno po skosie i cieżko idzie nie chcę kręcić na siłę żeby nie zrąbać do końca powiedzcie co mogę teraz zrobic aby to jakoś zrobić bo ja nie mam pomysłów

Awatar użytkownika
Leo
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Adam
Model: Inny
Nadwozie: Coupe quattro
Silnik: 2,2 3B
Kontakt:

Post autor: Leo » 02 wrz 2016, 22:33

gwintownik i przegwintować jeszcze raz tą dziurkę.

Piotrek_łódź
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Piotrek_łódź » 04 wrz 2016, 11:41

dzięki za radę tak zrobiłem jak powiedziałeś przegwintowałem jeszcze raz i ładnie później śruba weszła bez problemu jedynie miałem problem z odpowietrzeniem autka bo przez gaz i reduktor który jest doś wysoko umiejscowiony nie chciał sie odpowietrzyć aż do tego stopnia że się woda zagotowała ale po kilku razach popuszczaniu korka jak i naciskania węży poszło i odpowietrzyło po czym termostat się otworzył i wiatrak załaczył i się unormowało. Mam w najbliższym czasie wykonać płukanke układu chłodzenia bo jest tam taki syf że jak wlałem wodę to po 30 minutach pracy jest cała taka brązowa to ładnie tam musi być syf. teraz tylko nie wiem jak zrobic to aby nie dopuścic do takiego zapowietrzenia się układu co najlepiej zrobić

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl