[B3 1.8S JN]Dyskoteka kontrolek, rozrusznik kręci nie odpala
[B3 1.8S JN]Dyskoteka kontrolek, rozrusznik kręci nie odpala
Witam. Mam problem z Audi 80 b3 1.8S. Problem zaczął się od włączających się wycieraczek razem ze światłami, w sumie to nie przeszkadzało bo po chwili mu przechodziło. Potem były przygasniete kontrolki rozrusznik nie chciał kręcić, ale portal chwilę i znowu mu przeszło. Następnie była dyskoteka tj. Kontrolka długich, awaryjne i wycieraczki, wszystko działa rozrusznik kręci, słychać jak "cyka" pompa paliwa ale można kręcić ile wlezie nie odpali. Czasem wystarczy trzasnąc czasem odpiąc akumulator, a czasem samo mu przechodzi. Ostatnio miałem tak ze na zapłonie wszystko było ok, a po przekręceniu kluczyka do pozycji rozrusznika gasło wszystko nawet zegarek. Podejrzewałem kostkę stacyjki, więc wymieniłem na nową, ale nadal problem nie znikł. Jakieś pomysły co to może być?
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2016, 11:02 przez spinomik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Sprawdź czy dobrze przykręcony przewód minusowy akumulatora do skrzynki akumulatora (z boku) dalej do silnika.
I czystość klem też ważna.
I czystość klem też ważna.
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2016, 17:16 przez maciek889, łącznie zmieniany 1 raz.
Poprawione sorki zapomniało mi się
Masa i klemy przeczyszczone, niestety nadal to samo choć póki Co mam już tylko dyskotekę, już nie gaśnie zapłon po wymianie kostki stacyjki. Ruszyłem już kablami i ciężko stwierdzić co to bo raz jest problem a raz nie ma
Nie wiem czy to ma znaczenie ale przedwczoraj zanotował mi się akumulator
Masa i klemy przeczyszczone, niestety nadal to samo choć póki Co mam już tylko dyskotekę, już nie gaśnie zapłon po wymianie kostki stacyjki. Ruszyłem już kablami i ciężko stwierdzić co to bo raz jest problem a raz nie ma
Nie wiem czy to ma znaczenie ale przedwczoraj zanotował mi się akumulator
właśnie o to chodziło, coś mnie słownik poprawił samochód normalnie jeździ, raz na jakis czas mu tylko tak odwala, trzeba odłączyć akusa i jest w normie. I miernikiem sprawdziłem 16,5V ładowanie xD wiec musze regulator napięcia wymienićmaciek889 pisze:Nie chodziło ci o zagotował?spinomik pisze:zanotował