A Stag to tylko nazwa sterowników. A firma produkująca je (AC) sprzedaje zestawy z tym sterownikiem w przeróżnych konfiguracjach (od taniego badziewia jak wtryski Valtek typ30 po coś lepszego jak wtryski Hana).Zbyszek1968 pisze:jaki jest koszt Waszych listew typu STAG ?
[B4 2.0 ABK] Sekwencja jaki reduktor oraz listwa wtryskowa..
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Koszt taki. http://www.phjacus.pl/Y48-Listwa-wtrysk ... p1017.html
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
powiem szczerze ideału nie ma ale w porównaniu no valteków to nieba a ziemia. Ma czasem takie lekkie niestabilne wolne obroty(jakby wypadanie zapłonu albo coś) w przedziale temp od 50- 80 w pozostałych oki. Ale ja mam staga 4eco który ma zbyt ubogą wersję jeśli chodzi o regulację np, temperaturową - której nie posiada.Zib3l pisze:I jak na wolnych tam słychać? Jakie masz dysze?
Dysze z tego co pamiętam to 2,5 lub 2,6.
Fazziu
Reduktor tez proponujesz wiekszy ?? ten jest do 120 KM
Nie znam się na tym ,ale tak jak pisze PiterB te wtryski nie są najgorsze , powiedziałbym z średniej półki cenowej. Tylko tak z tego co czytałem tu na forum - niby ważne jest żeby były szybkie.
AC W01-4:
czas otwarcia wtryskiwaczy ( przy ciśnieniu 1bar ) - <2,1 ms
Czas zamknięcia wtryskiwaczy ( przy ciśnieniu 1bar ) - <1,5 ms
Oprócz tego powyżej jescez w gre wchodziły by takie np.
AC W02-4
Czas otwarcia wtryskiwaczy ( przy ciśnieniu 1,2bar ) - 2 ms
Czas zamknięcia wtryskiwaczy ( przy ciśnieniu 1,2bar ) - 1 ms
LPGTECH Dragon 4 cyl.
Czas otwarcia - < 1,9ms
Czas zamknięcia - < 0,9ms
Nie wiem czy posród tych trzech bedzie to az taka róznica ( cenowo 1-165 zl , 2-205 zl, 3-229 zl) która bedzie odczuwalna (nie znam się tak główkuje)
Reduktor tez proponujesz wiekszy ?? ten jest do 120 KM
Nie znam się na tym ,ale tak jak pisze PiterB te wtryski nie są najgorsze , powiedziałbym z średniej półki cenowej. Tylko tak z tego co czytałem tu na forum - niby ważne jest żeby były szybkie.
AC W01-4:
czas otwarcia wtryskiwaczy ( przy ciśnieniu 1bar ) - <2,1 ms
Czas zamknięcia wtryskiwaczy ( przy ciśnieniu 1bar ) - <1,5 ms
Oprócz tego powyżej jescez w gre wchodziły by takie np.
AC W02-4
Czas otwarcia wtryskiwaczy ( przy ciśnieniu 1,2bar ) - 2 ms
Czas zamknięcia wtryskiwaczy ( przy ciśnieniu 1,2bar ) - 1 ms
LPGTECH Dragon 4 cyl.
Czas otwarcia - < 1,9ms
Czas zamknięcia - < 0,9ms
Nie wiem czy posród tych trzech bedzie to az taka róznica ( cenowo 1-165 zl , 2-205 zl, 3-229 zl) która bedzie odczuwalna (nie znam się tak główkuje)
miałem w jednym aucie VALTEKI czerwone i przez pierwsze kilometry było OK ale bardzo szybko zaczynały się mapy rozjeżdżać i wtryski bardzo szybko się wyklepywały i nie trzymały parametrów. Teraz niedawno jest po montażu LPG w dwóch autach, jednym z nich jest CHEROKEE 4.0, auto ma 185 KM a do zasilania jest wsadzony parownik KME twin, wtryski Barracuda 130 i sterownik STAG, chodzi to bardzo przyzwoicie, do paska młodej jest wsadzony podobny zestaw tyle że na pojedynczym parowniku i też pracuje to dobrze. W jeepie reduktor jest na 350 KM ale to ze względu na duże zapotrzebowanie silnika na paliwo, w mieście ponad 20 L trzeba mu dać, do 115 KM proponuje parownik takie do 150 KMPieterB pisze:hmm, większość? Akurat najtańsze sobie nie radzą tzn radzą ale byle jaki
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
wiem ale to nadal + 50% ceny to małoFazziu pisze:zgadzam się ale na początku pracowały bardzo dobrze, ale między valtekiem a Ac jest tylko 50 PLN różnicyPieterB pisze:Fazziu, wybacz ale porównanie z valtekami ni jak się ma, przecież to najtańszy chłam
Ja przerabiałem już valteki, reg fasty i teraz ac(cena jakości do ceny jest super) w jednym aucie więc wiem o czym mówię i nie będę porównywał do CHEROKEE 4.0 ani jeep'a(może sa wymagające jeśli chodzi o lpg, może nie) bo nie znam tych silników a to forum audi i o tych autach tu rozmawiamy.