[B4 2.0 ABT] nie działa wskaźnik temperatury cieczy chłodząc
-
- Forum Audi 80
[B4 2.0 ABT] nie działa wskaźnik temperatury cieczy chłodząc
Witam na wstępie zaznaczam że wiem że temat był poruszany ale mimo to informacje jakie znalazłem mi nie pomagaja...
Wskaźnik temp wody w moim audi nie działa pomimo wymiany czujnika na nowy oryginał z ASO.
Na starym czujniku raz na 30 odpaleń wskazówka się poruszyła, na nowym zamienniku wcale a na nowym z ASO podniosła się do ok 70 stopni po czym spadła i zero życia
Paliwo wskazuje normalnie nawet zawyża ale to wina regulacji poziomu rezerwy.
Co to może być?; bo wątpię że czujnik z ASO za 180zł jest do d*py
Pozdrawiam.
Wskaźnik temp wody w moim audi nie działa pomimo wymiany czujnika na nowy oryginał z ASO.
Na starym czujniku raz na 30 odpaleń wskazówka się poruszyła, na nowym zamienniku wcale a na nowym z ASO podniosła się do ok 70 stopni po czym spadła i zero życia
Paliwo wskazuje normalnie nawet zawyża ale to wina regulacji poziomu rezerwy.
Co to może być?; bo wątpię że czujnik z ASO za 180zł jest do d*py
Pozdrawiam.
-
- Forum Audi 80
Podepnę się pod temat. Otóż u mnie czasami działa lub większość czasu nie działa wskaźnik temperatury cieczy na desce rozdzielczej. 11 czujników od znajomych pożyczyłem na których im pokazuje temp ok a u mnie po wpięciu nowego czujnika pokazuje temperaturę aż do czasu wjechania/przejechania po jakiejś nierówności na drodze. Czyżby zimny lut w liczniku albo padający stabilizator napięcia czy jak to się tam nazywa? Dodam ze wskaźnik od benzyny pokazuje prawidłowo tylko ze potrzebuje ok 20 do 30 sekund żeby wskazywać poprawna wartość ( idzie baaardzo powoli aż wskaże prawidłową wartość stanu paliwa). Całe gniazdo od tego szarego czujnika nowe ze szrotu bo w starym ktoś grzebał i było już polutowane.
P.S. Które kolory przewodów należy ze sobą zewrzeć żeby pokazało maksymalna temperaturę bo raczej to nie jest wina czujników czy zewrzeć ze sobą wszystkie naraz
P.S. Które kolory przewodów należy ze sobą zewrzeć żeby pokazało maksymalna temperaturę bo raczej to nie jest wina czujników czy zewrzeć ze sobą wszystkie naraz