[B4 2.0 ABK] OLEJ :/
[B4 2.0 ABK] OLEJ :/
witam klubowiczów, mam problem, po odkręceniu korka od wlewu olej wypluwa olej na zewnątrz nie są to jakieś wielkie ilości ale drobne kropki lecą na pokrywe, i teraz pytanie czego to jest wina? mam do wymiany uszelniacze zaworowe po troszke tego oleju ubywa, bede sie brał za to za jakiś misiąc, odme bym musiał też przeczyścić czy to może być wina odmy? pomóżcie chłopaki bo mnie to strasznie niepokoi
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Nie ma prawa chlapać z racji, iż jest tam osłona z blachy. Zakrywa wałek i jest on niewidoczny po odkręceniu korka. Jeśli widzisz wałek, znaczy że ktoś otwierał dekiel i nie zamontował tej osłony.Twingol pisze:Weź też pod uwagę, że pod korkiem znajduje się wirujący wałek rozrządu, który może minimalnie chlapać olejem.
Aż w etce sprawdziłem, faktycznie powinna tam być osłona Nie było jej przed remontem głowicy i nadal jej nie mabloku pisze:Nie ma prawa chlapać z racji, iż jest tam osłona z blachy. Zakrywa wałek i jest on niewidoczny po odkręceniu korka. Jeśli widzisz wałek, znaczy że ktoś otwierał dekiel i nie zamontował tej osłony.Twingol pisze:Weź też pod uwagę, że pod korkiem znajduje się wirujący wałek rozrządu, który może minimalnie chlapać olejem.