Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

rezygancjia z konkurszu na 80 miesiąca

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80

Zrezygnować z konkursu na 80 miesiąca?

Czas głosowania minął 25 paź 2016, 17:05

Tak
6
17%
Nie
26
74%
Nie mam zdania
3
9%

Liczba głosów: 35

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 28 wrz 2016, 20:28

bloku, Roman_S osobiście wolałbym tego uniknąć a to dlatego że:
- zaraz będzie można stronę audi80.pl zamknąć i w ogóle przenieść się na fejsboka ;-)
- druga sprawa tam będą się zgłaszać ludzie nie wiadomo skąd, już teraz często jak proszę o nick z forum to podają jakieś niestworzone nicki - i trzeba to weryfikować.
- kolejna rzecz konkurs jest dla nas jako użytkowników tejże strony gdzie jest temat i jest jakiś tam opis wiadomo coś tam o aucie a tam, hmm nic. Ktoś podrzuci jedną fotke i tyle.

Jedyną rzeczą jaką widzę to reklama konkursu na fb dla wszystkich co zaglądają tam a mają konto i temat o aucie na audi80.pl i mogą/chcą wziąć udział w konkursie. Tylko czy to wystarczy? myślę że nie.

Awatar użytkownika
Wertyn
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Wertyn » 28 wrz 2016, 21:16

Moim zdaniem to nic nie da, sam wiem po sobie, że coraz mniej czasu mam. Coraz rzadziej zaglądam na forum, aczkolwiek wszystkie maile przysłane z forum czytam.
Po prostu forum powoli zaczyna się kończyć i w końcu zostanie garstka pasjonatów, którzy będą chcieli kontynuować to wszystko.
Przykre, ale niestety taka kolej rzeczy...

Awatar użytkownika
aluminium
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: aluminium » 28 wrz 2016, 22:17

Moim zdaniem na początku miesiąca powinna iść wiadomość na pw z przypomnieniem o konkursie bo mi też zdarzyło się kiedyś zapomnieć o nim i może zlikwidować to że jest potrzebny temat o aucie by się zgłosić.

czarekHD
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: czarekHD » 28 wrz 2016, 23:11

ogłaszanie na fb konkursu to chyba najlepsza opcja,może więcej ludzi dotrze na stronę,założy konto itp. chociaż myślę że z frekwencją na forum będzie coraz gorzej,ale można przynajmniej spróbować

Awatar użytkownika
KAROLEK22XX
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Karol
Nadwozie: Avant

Post autor: KAROLEK22XX » 29 wrz 2016, 11:33

Albo zrobić tak że nie trzeba mieć tematu do swojego auta i robić konkurs tematyczny tak jak to robią administrator/admin na forum focusa teraz jest temat ''wakacyjna przygoda'' ludzie dają foty z wakacji z furkami i jest mega zainteresowanie po 10 aut jest w konkursie

Awatar użytkownika
GerB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: GerB3 » 29 wrz 2016, 17:42

KAROLEK22XX pisze:Albo zrobić tak że nie trzeba mieć tematu do swojego auta i robić konkurs tematyczny tak jak to robią administrator/admin na forum focusa teraz jest temat ''wakacyjna przygoda'' ludzie dają foty z wakacji z furkami i jest mega zainteresowanie po 10 aut jest w konkursie
No to jest dobry pomysł wg.mnie np. tematyka jesienna itd

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Pieterb » 30 wrz 2016, 18:20

GerB3 pisze:
KAROLEK22XX pisze:Albo zrobić tak że nie trzeba mieć tematu do swojego auta i robić konkurs tematyczny tak jak to robią administrator/admin na forum focusa teraz jest temat ''wakacyjna przygoda'' ludzie dają foty z wakacji z furkami i jest mega zainteresowanie po 10 aut jest w konkursie
No to jest dobry pomysł wg.mnie np. tematyka jesienna itd
no to nie widzę problemu o ile będą chętni oczywiście

UFOtm
Moderator
Moderator
Imię: Michał
Model: Inny
Nadwozie: Coupe quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: UFOtm » 30 wrz 2016, 18:29

dokuczacz_ jestem za zamknieciem, zawieszeniem 80tki miesiaca oklasky

Awatar użytkownika
Gruszka
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Gruszka » 01 paź 2016, 17:48

Michał wygrał już wszystko co dało się wygrać oklasky więc dla niego sprawa jest prosta i dlatego wypowiedział się tak a nie inaczej. Jak dla mnie konkurs powinien pozostać cwaniak_ zamierzam wziąć udział w październiku i go wygrać okok . Proszę pozostawić konkurs do grudnia bezradny_ potem zamknąć aby już więcej konkurentów nie było i stworzyć kalendarz ze wszystkimi autkami jakie w konkursie wygrały do tej pory. oklasky

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Pieterb » 01 paź 2016, 19:12

Gruszka pisze:Proszę pozostawić konkurs do grudnia bezradny_
listopad i grudzień już jest brak jeno października ;-)
Gruszka pisze: zamierzam wziąć udział w październiku i go wygrać okok
okok

Awatar użytkownika
bloku
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Michal
Silnik: 2.3 NG
Kontakt:

Post autor: bloku » 02 paź 2016, 14:12

Skoro Grucha startuje to ja jutro jadę robić sesje :D

Tigeros
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Karol
Silnik: 2.3 NG

Post autor: Tigeros » 06 paź 2016, 11:05

szkoda mi tego kalendarza ale niech lud zagłosuje :)

wysyp stron o autach na fb wcale mnie nie dziwi, jak mam dodać tutaj zdjęcie muszę wejść na kompa, dodać na osobny serwis potem linkować, a na swojej stronie klikam dodaj z telefonu... będąc w pracy :D Bez bicia przyznaje, że od kiedy mam a8 bardzo rzadko tu zaglądam.

co do samego rozgrywania konkursu na fb to Przemas może mieć rację, niektórym już nie chce się nawet założyć konta na forum tylko wysyłają na fb zdjęcia w wiadomościach i zadają pytania techniczne na które nigdy nie odpowiadamy tylko odsyłamy na forum. Gdybyśmy wszystko tam robili, techniczność, foty, kalendarz to w końcu nikt by tu nie wchodził.

Mój plan na Audi 80 Klub Polska na fb zakładał promocję forum, jak najmniej informacji wychodzących na zewnątrz i tego się będę trzymał.

Pozdrówki, liczę, że kalendarz przetrwa. Na pewno moja była 80tka w nim wzięła by w nim udział.

Awatar użytkownika
ArcioHC
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ArcioHC » 17 paź 2016, 09:27

Jestem za tym co pisał kolega wyżej by dać szansę ludziom bez tematów by na podstawie kilku wysłanych zdjęć oceniać auta. Niestety Facebook zabił wszystko i stworzył z ludzi wygodnickich leni, bo tam mają wszystko na telefonie a tu trzeba wysiłku. Nikomu nie chce się rejestrować na forach bo to trwa aż minutę. Dla mnie takie miejsce to ogromna baza wiedzy i ciekawostek, czego fb nie jest w stanie zapewnić.

czarekHD
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: czarekHD » 17 paź 2016, 13:41

w tym miesiącu frekwencja dopisała jak na moje oko

Awatar użytkownika
quattroBandit
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: quattroBandit » 22 paź 2016, 15:16

ArcioHC pisze:Niestety Facebook zabił wszystko i stworzył z ludzi wygodnickich leni, bo tam mają wszystko na telefonie a tu trzeba wysiłku. Nikomu nie chce się rejestrować na forach bo to trwa aż minutę
to forum nie ma po prostiu mo ilnej, wygodnej wersji, stad lenistwo userów.
imho pomysl ze zdjeciami z wycieczek, nie koniecznie "wakacyjnych" jest ciekawszym pomyslem niż statyczne gówniane - nie oszukujemy sie - zdjecia. ;) jakość zdjęć takze czesto miewa wiele do zyczenia, zawsze tak bylo.
ja swojego auta nigdy nie dalem do konkursu, bo nie uwazam ze nadaje sie do pokazania szerszemu gronu - fakt, jest jedne jedyne, jest jakie jest, ale do idealu mu daleko.

i ktos wspomnial o umierajacych tematach w dziale moja 80 i o tematach na fb - na fb mozesz wrzucic byle gowno, ze pojechales po bulki do sklepu, ze nowy zapach do auta, ze wiudziales orla cien, a na forum po prostu nie wypada, tu sie wrzuca konkrety... Dlatego np. mój temat na forum od kilku miesięcy nie żyje, bo co mam wrzucić? Znowu zatankowałem? Znowu krowa dowiozla mnie tam gdzie chcialem - jeździ, ma się dobrze, ma rozewalone zawieszenie, poszukuje sponsora? ;) A na FB moge wrzucic info z krowa jednak zostaje u mnie i nie sprzedam, bo wozeczek dla dziecka sie miesci ;)

nie zamywac - chociaz tak glosowalem, zrobic konkurs wycieczkowy ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział Forum Audi 80”