[ALL] Polerka Felg.
PR23M3K no widze ze ladnie ci to wszystko wyszlo, ale wspolczuje ci polerowanie w tych wnekach, pieknie wyszly, a ja to juz doszedzlem do wprawy i rece czy palce nie bola, ale czego sie nie robi dla porzadanego efektu, niestety felgi zaraz po skonczeniu sprzedalem ale przyznam sie z wysokim zarobkiem:):) przydaly by sie teraz jakis inne do polerki bo jednak zima sklania do takich poczynan
pozdrawiam
pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
Witam !
Widze ze sa tu tez maniacy polerowania
W takim razie chcialbym przedstawic swoje felgi ktore na przyszly sezon beda w mojej furce po malych zabiegach kosmetycznych.
Oto link do stronki gdzie mam swoj profil gdzie jest pare zdjec (postaram sie dodac jakies nowsze i bardziej z bliska)
http://www.<a href="http://www.audi80.pl">Zakaz reklamowania. Punkt 24 regulaminu.</a>.pl/Samochody/Audi/80,90/14386
a jesli chcialby sie ktos przyjrzec blizej to na maila moge komus podeslac wiecej foto.
Jak tu czytam na forum jak niektorzy robia polere to mnie to smieszy. Jak mozna wpolerowac cos AUTOMAXem czy Tempo bo z takimi osobami tez sie spotkalem ???
Te pasty robia tylko i wylacznie MAT a nie wysokiej klasy polysk
Widze ze sa tu tez maniacy polerowania
W takim razie chcialbym przedstawic swoje felgi ktore na przyszly sezon beda w mojej furce po malych zabiegach kosmetycznych.
Oto link do stronki gdzie mam swoj profil gdzie jest pare zdjec (postaram sie dodac jakies nowsze i bardziej z bliska)
http://www.<a href="http://www.audi80.pl">Zakaz reklamowania. Punkt 24 regulaminu.</a>.pl/Samochody/Audi/80,90/14386
a jesli chcialby sie ktos przyjrzec blizej to na maila moge komus podeslac wiecej foto.
Jak tu czytam na forum jak niektorzy robia polere to mnie to smieszy. Jak mozna wpolerowac cos AUTOMAXem czy Tempo bo z takimi osobami tez sie spotkalem ???
Te pasty robia tylko i wylacznie MAT a nie wysokiej klasy polysk
-
- Forum Audi 80
AutoSol - polecal mi moj kumpel i ponoc jest bardzo dobry.
Ja osobiscie uzywam innej pasty, ale ciekawi mnie jak dawala by rade Farecla gruboziarnista (nie wiem jakie tam ma ta firma oznaczenia, wiem tylko ze G).
Co do tych sztyftow - kostek polerskich to nie mam za dobnrego zdania, sa rozne rodzaje tych kostek ja mam jakas w domu i po wyprobowaniu nia kawalka felgi robila mi to samo co Automaxy i tempo czy tam inne badziewie (do lakieru to moga byc ale nie do polerowania felg)
Co do samego polerowania jako elefkt koncowy polecam wiertere + filc, pasta na fele i koko jumbo pomalu do przodu. Bo recznie nie radze
Pozdrawiam wszystkich ktorzy zdzieraja linie papilarne na paluchach !!!
(Swoja droga wie ktos jak mozna ten skutek uboczny pominac ?)
Ja osobiscie uzywam innej pasty, ale ciekawi mnie jak dawala by rade Farecla gruboziarnista (nie wiem jakie tam ma ta firma oznaczenia, wiem tylko ze G).
Co do tych sztyftow - kostek polerskich to nie mam za dobnrego zdania, sa rozne rodzaje tych kostek ja mam jakas w domu i po wyprobowaniu nia kawalka felgi robila mi to samo co Automaxy i tempo czy tam inne badziewie (do lakieru to moga byc ale nie do polerowania felg)
Co do samego polerowania jako elefkt koncowy polecam wiertere + filc, pasta na fele i koko jumbo pomalu do przodu. Bo recznie nie radze
- homer
- Forum Audi 80
- Kontakt:
bierzesz tak:
1 Kufel na piwo
2 Piwo porzadnie schlodzone
3 wlewasz piwo do kufla
w miedzy czasie przykladasz palce do kufla(dla poleprzenia efektu schladzasz sie tez od srodka :mrgreen: )
4 w razie potrzeby powtarzasz czynnosc z kolejnymi piwami
PS nie nalerzy tylko sie "zamrozic"
bierzesz tak:
1 Kufel na piwo
2 Piwo porzadnie schlodzone
3 wlewasz piwo do kufla
w miedzy czasie przykladasz palce do kufla(dla poleprzenia efektu schladzasz sie tez od srodka :mrgreen: )
4 w razie potrzeby powtarzasz czynnosc z kolejnymi piwami
PS nie nalerzy tylko sie "zamrozic"
powiedzcie mie jedną rzecz bo co forum to inne zdanie
po polerce przejechaćje jakimś bezbarwnym lakierem czy nie ????
jedni mówią że nie bo zaraz sciemnieje i g... bedzie z polerki inni że przejechac bo dłużej jest efekt lustra bo wystarczy pzrejechać sie nasnierać brudy (błoto, brudna woda czy sól) i zaraz robią sie plamu nei do starcia szmatką więc ssie zastanawiam bo już zgłupiałem :roll: :roll:
po polerce przejechaćje jakimś bezbarwnym lakierem czy nie ????
jedni mówią że nie bo zaraz sciemnieje i g... bedzie z polerki inni że przejechac bo dłużej jest efekt lustra bo wystarczy pzrejechać sie nasnierać brudy (błoto, brudna woda czy sól) i zaraz robią sie plamu nei do starcia szmatką więc ssie zastanawiam bo już zgłupiałem :roll: :roll:
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Stalówki mają słaby kształt to polerowania i w dodatku jest to stal więc wypolerować to to będzie dramat o ile wogóle dasz radę. Tłumiki ludzie polerują ze stali wiec i fele się da ale za bardzo na to ich kształt nie pozwala. Lepiej przeczyść papierem ściernym kup lakier i pomaluj ładnie i będziesz zadowolony.
- homer
- Forum Audi 80
- Kontakt:
AUDI_A6, malowales polerke bezbrawnym... :lol: to gratuluje aluminium po polerowaniu jak zostanie pomalowane straci odbijalnosc swiatla samej strukrury materialu swiatlo wtedy bedzie odbijal lakier.. mialem polerke malowana i niemalowana w sloncu moze i nie ma roznicy ale wystraczy stanac w cieniu i nagle w lakierowanej przestaje sie odbijac otoczenie... no ale kazdy robi jak uwaza jak ktos sie boi o trwalosc polerki to niech odrazu pomlauje felge lakierem i bedzie mial z dynki... bo nie ma sie co oszukiwac felgi po polerce trzeba myc przynajmnej co 2-3 dni ja np myje codziennie :roll: a jazda w zime na felgach polerowanych to juz wogule brak szacunku dla swojej badz cudzej pracy :shock: wiec tak naprawde sie trzeba zastanowci co czlowiek chce bo puzniej jest leee bo mi matowieje.....a sie okazuje ze typ 3 tydzien nie myl felg :evil:
[ Dodano: 2007-12-29, 11:42 ]
kyjo, stalowke da sie wypolerowac jest ciezej niz alu ale sie da tylko zastanow sie nad jednym aluminium jest nierdzewne a stal jak najbardziej.....wiec jak ja wypolerujesz to ja ruda zaraz zerzre.... chyba ze masz fele z nierdzewki...
<ok>
[ Dodano: 2007-12-29, 11:42 ]
kyjo, stalowke da sie wypolerowac jest ciezej niz alu ale sie da tylko zastanow sie nad jednym aluminium jest nierdzewne a stal jak najbardziej.....wiec jak ja wypolerujesz to ja ruda zaraz zerzre.... chyba ze masz fele z nierdzewki...
<ok>
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
homer, to były fele ktore psikał AUDI_A6 13ki w seacie arosa swojej kobity jakis dziwny stop musiał byc bo powiem szczerze ze po tym psikaniu nie było duzej różnicy tyle ze zawsze czyste polerowane alu to zawsze polerowane alu :mrgreen: ja za swoje sie wezme teraz od nowa... wezme jedno koło na tydzien pojde na wulkanizacje i niech zdejmą opone i w pokoju bede siedział i tarł :mrgreen: