mam problem z 80-ką. Stała na ręcznym, i na zwiększonych obrotach puściłem pedał sprzęgła. Coś je..o (chyba) i zgasł. po próbie odpalenia strzelał w wydech i odpalić nie chciał. wyregulowałem rozrząd, bo przeskoczył, iskra jest na wszystkich świecach, gaz czuć przy wykręconych świecach, benzyna również dochodzi, na plaku dwa razy próbował zaskoczyć ale nie odpalił na benzynie zaczyna zaskakiwać po 5s kręcenia, i z czasem zaskakuje częściej i intensywniej ale nigdy nie odpalił. Jakieś pomysły w czym problem ?
Przypominam silnik bezkolizyjny
[ Komentarz dodany przez: PieterB: 2016-10-11, 13:48 ]
[B3 1.8 JN] zaskakuje ale nie odpala
[B3 1.8 JN] zaskakuje ale nie odpala
Ostatnio zmieniony 11 paź 2016, 13:48 przez spinomik, łącznie zmieniany 2 razy.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
raczej nie bo skoro na bp i lpg nie pali znaczyło by to że masz złą mieszankę na 2 paliwachspinomik pisze:osobiście podejrzewam skład mieszanki
spinomik, ja bym zrzucił pokrywę zaworów i zobaczył jak są ustawione zawory gdy pierwszy tłok jest w górze, ostatnio widziałem przypadek że znaki na kole rozrządu się nie zgadzały jakby ktoś koło założył inaczej.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
spinomik, a jaką tu procedurę ci dać jak znaki się nie zgadzają.
Sprawdź tylko zrzucając pokrywę zaworów czy jak pierwszy tłok jest w górze to krzywki na wałku też są ku górze a palec aparatu pokazuje na 1 cyl. bo jeśli tak to rozrząd jest oki a problemów trzeba szukać gdzie indziej. Może gdzieś jakiś klin ścięło albo jeszcze coś innego.
tematów jest masa https://cse.google.com/cse?cx=partner-p ... gsc.page=1
Sprawdź tylko zrzucając pokrywę zaworów czy jak pierwszy tłok jest w górze to krzywki na wałku też są ku górze a palec aparatu pokazuje na 1 cyl. bo jeśli tak to rozrząd jest oki a problemów trzeba szukać gdzie indziej. Może gdzieś jakiś klin ścięło albo jeszcze coś innego.
tematów jest masa https://cse.google.com/cse?cx=partner-p ... gsc.page=1