Witam szukam pomoc bo sam już nie wiem o co chodzi,a mianowicie w aucie wymieniłem wahacze ,amortyzatory,łącznik stabilizatora i przeguby i po tej operacji coś strasznie tłucze z przodu ,mechanik u którego byłem wymyślił że to wina tulei sanek i krzyknął za wymianę 800
pln.,dziwi mnie tylko jedno przed wymianą zawieszenie było sztywne żadnych stuków ani puków.Mechanik twierdzi że ta bywa po wymianie .
Poradźcie co robić ?
Z góry dzięki. :cry:
[B3 1.6 PP] Tłucze po wmianie wahacz
- tamto2007
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B3
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.8 PM
Jestem właśnie w trakcie kompleksowej renowacji przodu (zawias, hamulce) jeśli wymieniałeś gumy stabilizatora to upewnij się że masz właściwe - dla b3 od nr VIN L*171418 są dwie średnice stabi i tulejek: 23mm stabi i tulejka 21.5 dla czterocylindrówek a o milimetr większe dla 5-cio cyl. i 6A, większość hurtowni sklepów i nawet katalogów nie rozróżnia i na pałę sprzedają najczęściej te większe-luźniejsze (przerabiałem temat) wtedy stabi nie będzie odpowiednio umocowany
[ Dodano: 2016-10-06, 14:30 ]
800 faktycznie go cycki swędzą, tuleje lemfordera są po ok. 15-20 szt. poduszki silnika 25 i to już chyba wszystko co można powymieniać w przodzie
[ Dodano: 2016-10-06, 14:30 ]
800 faktycznie go cycki swędzą, tuleje lemfordera są po ok. 15-20 szt. poduszki silnika 25 i to już chyba wszystko co można powymieniać w przodzie