[B3 1.8 PM] wymiana reduktora
-
- Forum Audi 80
[B3 1.8 PM] wymiana reduktora
Witam wszystkich koledzy chce wymienić w sobotę reduktor w sowjej audicy w której aktualnie siedzi lovato ale zaczeło cos śmierdziec gazem i to własnie z reduktora na zimnym tak jak by mulił auto na gazie a po nocy jak przełacze na gaz to spada z obrotów albo gaśnie zakupiłem już reduktor bo gosciu który zajmuje się instalacjami gazowymi powiedział że lovato juz się troche zepsuło i polecił mi reduktor tomasetto czy to dobry wybór aby cos takiego wsadzic czy nie bardzo dodam że doradził mi ten mocniejszy model czyli do 140 km
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Wszystkie popularne reduktory do instalacji prezentują podobny poziom czy zapłacisz 160 czy 250zł.
Są oczywiście drogie i gówniane jak np. BRC Tecno.
Tylko pewnie ten tomasetto ma zintegrowany filtr gazu (chyba są też wersje niezintegrowane) a do lovato masz oddzielny.
Jeśli masz zintegrowany to ten oddzielny wywal.
Są oczywiście drogie i gówniane jak np. BRC Tecno.
Tylko pewnie ten tomasetto ma zintegrowany filtr gazu (chyba są też wersje niezintegrowane) a do lovato masz oddzielny.
Jeśli masz zintegrowany to ten oddzielny wywal.
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
Ja teraz zmieniałem z tomasetto at07 na lovato.Tak mi doradził gazownik.Według niego lovato lepszy bo tomasetto nie trzyma parametrów.
Ostatnio zmieniony 20 paź 2016, 21:20 przez Piotrekdriver1, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
nie regenerowałem bo sam tego bym nie ogarnął a znowu kupic zestaw naprawczy i oddac do warsztatu gdzie wezma pewnie za rozebranie tego i wymine ze 100 zł jak nie wiecej to wolę kupic nowy drugi i sam go sobie zamontuje bo z tym dał bym sobie rade. czyli co to tomasetto nie da rady działać u mnie prawidłowo bo jesli nie no to chyba mam jeszcze mozliwośc zwrotu i wymiany na drugiego lovato tylko wtedy czy brać tego z małym zapasem mocy czy tego super który ma do 190km
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
ale to prościzna jakich małoPiotrek_łódź pisze:bo sam tego bym nie ogarnął a znowu kupic zestaw naprawczy
proszę http://forum.tempra.org/topics18/regene ... t18344.htm
A i tak do nich powinieneś pojechać na regulację.
Wiesz są skoki ciśnienia ale ja tam jakoś się poradziłem i na razie oki - mówię o sekwencji, tobie przy tej instalce powinien chyba chodzić znacznie lepiej.
-
- Forum Audi 80