[B4 1.9 1Z] Wymiana poduszek amortyzatora bez wyjmowania mcp
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Niestety nie poszło tak łatwo. Chciałem wymienić sposobem bez demontażu kolumny. Niestety po opuszczeniu kolumny na wahaczu przekręcił mi sie jeden ścisk na sprężynie i sprężynę tak wykrzywiło że nie mogłem jej z powrotem złożyć. Straciłem na tym ponad godzinę. Pozostało wyjecie całej kolumny, kolumna do imadła i elegancko wszytko możne wymienić bez kombinacji.
Na dole pokaże wam zdjęcie poduszki Sachs lub Boge po 40 tys km w porównaniu z nowym Lemforderem. Kolejna rzecz to talerzyk. W ubitej starej poduszce jak widzicie talerzyk jest ponad kielichem w nowej równo z kielichem. Jak ktoś ma talerzyk tak wysoko to na bank ma już poduchy które wyglądają jak te moje...
Na dole pokaże wam zdjęcie poduszki Sachs lub Boge po 40 tys km w porównaniu z nowym Lemforderem. Kolejna rzecz to talerzyk. W ubitej starej poduszce jak widzicie talerzyk jest ponad kielichem w nowej równo z kielichem. Jak ktoś ma talerzyk tak wysoko to na bank ma już poduchy które wyglądają jak te moje...
Mój talerzyk jest ponad kielichem po wymianie, to źle? przecież jest nowy. Założyłem KYB. Jest duża rozbieżność między wysokością nowym poduch wedlug różnych producentów.hudy pisze:
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Niby tak ale z tego co widze to poduszki są w rozmiarach 37 i 41 mm. To jest 4mm różnicy. Po założeniu niższej talerzyk będziesz miał wyżej , po założeniu wyższej talerzyk będzie niżej. Tak czy inaczej jak poducha jest wybita to widać większą różnice w wysokości ułożenia talerzyka względem kielicha. Może ja założyłem ta wyższą a ty tą niższą.