[B4 2.0 ABK] Nalot na przedniej szybie.
-
- Forum Audi 80
[B4 2.0 ABK] Nalot na przedniej szybie.
Witam, mam problem z szybami w mojej audi. Gdy odpalę i pojadę kawałek, na szybach pojawia się nalot. Obstawiam, że jest to spowodowane płynem chłodniczym który został na chodnikach po wystrzale nagrzewnicy. Wcześniej to się nie pojawiało ponieważ nie było takich wahań temperatury, natomiast teraz gdy pogoda trochę się załamała zrobił się dramat. Próbowałem już płynu do szyb, płynu od spryskiwaczy, benzyny ekstrakcyjnej, gorącej wody z płynem do naczyń i nic nie pomogło. Zastanawiałem się, czy ostatecznie pół roczna nagrzewnica nie wysiadła, płynu może delikatnie ubywa, autko grzeje, dywaniki na wysokości tunela są suche, mokra jest sama podłoga. Czy ktoś ma jakiś sposób na pozbycie się tego nalotu? Dodam, że farelka chodzi i próbuję wysuszyć podłogę.
Właśnie wyjąłem filtr kabinowy. Był potężnie zawalony, założę nowy i zobaczymy czy to coś da
Właśnie wyjąłem filtr kabinowy. Był potężnie zawalony, założę nowy i zobaczymy czy to coś da
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Nowa nagrzewnica też mogła puścić i nie musi wcale wszystko być mokre. U mnie jak puściła nagrzewnica to właśnie tylko szyby były zaparowane a wszystko w koło suche. Okazało sie że puściła przy łączeniu i to co z niej uciekało zdążyło odparować na szybę. ale tego sie nie dowiesz dopóki nie wysuszysz podłogi. Wątpię by pochłaniacz pomógł. Musisz poczekać do lata do wysokich temperatur lub wyjąc całą podłogę i do ciepłego miejsca na kilka dni.
-
- Forum Audi 80
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
Jarewa pisze:Bo pogoda ciut lepsza bezdeszczowaPo wymianie filtra kabinowego na nowy poprawiło się
Wracałem z delegacji przez pół kraju i uwierz, że pogoda była różna Tak jak mówię, poprawiło się, natomiast kiedy szybę traktuję płynem zostaje mglisty nalot, jakby ktoś wysmarował ją woskiem od środka
-
- Forum Audi 80