[b3 80 1.8s] lampa tyl
[b3 80 1.8s] lampa tyl
czesc mam taki problem nie moge wyciagnac tylniej lampy odkrecilem 4 srobki i nic sie nie rusza prosze o rady. chce ja wyjac poniewaz od strony rejestracji odstaje .uszczelka jest chyba zle zalozona i chce to poprawic tylko nie wiem jak ja wyjac dzieki pozdro
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
W B3 jest bankowo klejona na tzw. "żywej gumie", wyjęcie tej lampy nie jest takie proste. Mogło by pomóc, podgrzanie wewnętrznej strony okulara, suszarką lub opalarką, żeby tą gumę zmiękczyć. No chyba że ją ktoś wcześniej wkleił na sylikonie, to wtedy lepiej sobie dać spokój, jak się nie ma drugiej lampy w zapasie.Oryginalnie nie jest na uszczelce tylko wklejana na masie plastycznej
IC69 pisze:W B3 jest bankowo klejona na tzw. "żywej gumie", wyjęcie tej lampy nie jest takie proste. Mogło by pomóc, podgrzanie wewnętrznej strony okulara, suszarką lub opalarką, żeby tą gumę zmiękczyć. No chyba że ją ktoś wcześniej wkleił na sylikonie, to wtedy lepiej sobie dać spokój, jak się nie ma drugiej lampy w zapasie.Oryginalnie nie jest na uszczelce tylko wklejana na masie plastycznej
O to mi chodzi, tylko nie wiedziałem jak to dziadostwo się nazywa. Jak ktoś wyjmuje lampy to przeważnie montuje później na uszczelce, także raczej ma jeszcze ori.
Ja zamontowałem lampy jak zdejmowałem na tym co było czyli tej masie. Ją trzeba porozgniatać i ładnie sie ją znowu uformujęchips pisze:O to mi chodzi, tylko nie wiedziałem jak to dziadostwo się nazywa. Jak ktoś wyjmuje lampy to przeważnie montuje później na uszczelce, także raczej ma jeszcze ori.
Jeśli by bi pękła czego nie życze to mam do sprzedania