Zobaczysz parownik i nic więcej.Tomcionerwus pisze:aha. ale ja mam wersje z klimatyzacja. .. ale zrobiue tak jak mi podpowiadacie...waldi1233 pisze:Wyciągnij schowek, zrzuć dmuchawę, bedzie widać klapy. U siebie dałem radę je okleić z tego poziomu i grzeje już rok
[B4 2.0 ABT] problem z ogrzewaniem
[B3 2.0 AAD] problem z ogrzewaniem i chlodnica
Wiatm mam taki problem z moja audi ze po wymianie kolanka(zdjecie) przestaly chodzic wiatraki jak i nie ma cieplego powietrza z dmuchaw w srodku co wiaze sie z tym ze temp. Mam ponad 100 stopni... co moglo sie stac? Pozdrawiam
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
gibmario, nie ma instrukcji do tak prostych rzeczy, jak wsio jest oki znaczy termostat i korek na zbiorniczku to samo sie powinno odpowietrzyć, czasem jednak bywa problem z odpowietrzeniem chłodniczki i do tego służy odpowietrznik na wylocie z nagrzewnicy.
to nie kolanko tylko króciec pod czujnikigibmario pisze:po wymianie kolanka
Nie wiem jak "normalne" B3(nie pamiętam, ostatnie dwa jakie miałem raczej nie miały), ale B3 90ka moja ma ten odpowietrznik.maciek889 pisze:On ma B3 to tego nie posiada. Jedynie zostaje poluzować wąż nagrzewnicy.
Ja ostatnio przy płukaniu nagrzewnicy w A6C4 nie dociągnąłem na pałę jak należało opaski na jednym z króćców nagrzewnicy i kilka dni majty pełne. Az poszedłem drogą "co dłubałem to posprawdzam" i spokój. To samo było -odpowietrzałem i ok, za ileś tam czasu pupa. Znowu niby ok i znowu nic. Ogrzewanie było chwilowo, potem znowu brak.
Wywalał płyn jak jeździłem, a zasysał powietrze, czy też jak stygł to się przestrzenie i korki powietrzne robiły. Na szczęście nie narobiło się źle. Gapowe mogło mnie sporo kosztować.
-
- Forum Audi 80
- Imię: tomek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
bozmek pisze:Napisz jak sie tam dostaniesz a deska polift?
mam wersje bez poduszek powietrznym...
[ Dodano: 2016-11-12, 13:09 ]
waldi1233 pisze:Wyciągnij schowek, zrzuć dmuchawę, bedzie widać klapy. U siebie dałem radę je okleić z tego poziomu i grzeje już rok
ja mma wersje b4 tdi na klimie i niemoge wyjasc wentylatora bo mi koliduje... niestety bede musiał zddemontowac deske rozdzielcza....
deska zdjeta i wyszło sidło z worka gabka sie rozleciała na klapoce zimno cieplo.. ale temat ogarniety w 4 godziny...
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
odpowietrzyc to łatwe zapalasz samochod i na wezu co idzie na nagrzewnicy jest taka srubka i musisz to odkrecac az do momentu jak bedzie sie wydostawac plyn chłodzacy. ale jest jeden warunek musisz silnik nagrzac do 90stopni. oczywiscie korek od zbiorniczka wyrownawczego musi byc odkrecony...maciek1994 pisze:Panowie mechanior wymienił mi termostat no i tak jak wyżej pisaliście , u mnie srodkowy nawiew zimne boczne delikatnie cieple powietrze chyba zapowietrzony układ jak go odpowietrzyć ?
mechanicy roznie robia bo raz ze nagrzewaja plyn do 90 stopni to jeszcze czekaja az sie wentylatory włacza.... wtedy odkrecaja odpowietrzyc... ale korek od zbiorniczka maja zakrecaony zeby w ukladzie zrobiło sie cisnienie.
-
- Forum Audi 80