[1.9 TDI 1Z ]kontrolka oleju
-
- Forum Audi 80
[1.9 TDI 1Z ]kontrolka oleju
[Panowie mam problem poniewaz kupilem nie dawno audi i nie zorjętowałerm sie że wogóle nie ma kontrolki od cisnienia oleju , ale jak sie puzniej doczytałem w fachowej wiedzy to kontrolka powinna mi sie wyśfietlać na mini cheku ale kurcze sie nie wyświetla przy włączonym zapłonie . Wymieniłem czyjniki i nic puźniek lampki w zegarach i nic co to może być i jak temu zaradzić ] :cry:
-
- Forum Audi 80
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
MariuszStępniak, Auto Check - to system samokontroli wyswietlający graficzne ikonki, wygląda to tak jak w starych telefonach komórkowych tylko podswietlone na pomarańczowo :mrgreen: , a Mini Check jest oparty na małych kontrolkach i w Mini Checku bynajmniej u mnie jest miejsce na 4 żarówki a wykożystane sa 3.
Dla przykładu fota licznika z Auto Checkiem:
Dla przykładu fota licznika z Auto Checkiem:
Ostatnio zmieniony 27 gru 2007, 17:45 przez Solskier, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Sprawdziłem dzisiaj i zdjołem kabel z czujnika niebieskiego i przylozylem do masy i okazalo sie że wyśfietlacz pokazuje lapke smarowania jest ok :lol: .Potem zdjołem z bialego czujnika i pozostawiłem bez kontaktu z masa , a po zwiększeniu obrotów do 2000 brzęczek zabrzęczał i na wysfietlaczu pokazała sie kontrolka smarowania jak sprawdziłem w instrukcji to wszystko jest sprawne . Dziekuje wszystkim za pomoc