[B3 1.8 NE/JV] Jak ustawić rozrząd oraz regulacja zapłonu
-
- Forum Audi 80
[B3 1.8 NE/JV] Jak ustawić rozrząd oraz regulacja zapłonu
Witam mam problem z tym rozrządem nie wiem jak go w końcu ustawić przeczytałem wszystkie tematy na forach i mam mętlik jeżeli chodzi o rozrząd ustawiłem wał korbowy z wałkiem pośrednim na tym nacięciu ale mam problem z wałkiem rozrządu bo od strony chłodnicy jest kropka i nacięcie OT a od drugiej strony nie wiem czy powinno być nacięcie ustawiłem na jakąś kreske nienwiem czy ktoś markerem nie walnął niestety nie odpalił pomóżcie mi nie chcę uszkodzić zaworów a co do zapłonu to mam kreskę poziomą i lampą stroboskopową mam ustawić 0 stopni czy 6 stopni aby było gites.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
radzio3747, rozrząd to chyba tak jak we wszystkich 4-cylindrowcach jest więc na forum jest opis i fotki, a co do zapłonu to w NE jest 18°±1 jak dobrze kojarzę i skoro masz tam kreskę to ona pewnie właśnie to oznacza.
No i pisz po polsku używając znaków interpunkcyjnych bo ja też mam mętlik czytając ten twój post.
No i pisz po polsku używając znaków interpunkcyjnych bo ja też mam mętlik czytając ten twój post.
-
- Forum Audi 80
Dziękuje wszystko ok rozrząd ustawiłem na igłę. Problem był w tym że źle podłączyłem przewody W/N do kopułki ale ogarnąłem odpalił od pierwszego. Dziś byłem u mechesa pożyczył mi lampe no niestety ustawiłem na 6° tak jak było na forach chodzi dobrze ale w poniedziałek śmignę jeszcze raz i ustawie na 18° tak jak mi powiedziałeś tak jak jest w książce. Dzięki wielkie
[ Dodano: 2016-12-03, 23:16 ]
Temat do zamknięcia
[ Dodano: 2016-12-03, 23:16 ]
Temat do zamknięcia